NÄSTA

Optimist regatta med nästan 1 400 deltagare

Mars 24, 2018 @ 08:57:58   Foto   Fraglia della Vela Riva


1 AV 1

Världens största enmansbåts regatta närmar sig och för rekordmånga juniorer världen över startar den på onsdag på Lake Garda Optimist Meeting.

 

Racingen är från onsdag till söndag och det ser ut att bli rekord i antal anmälda båtar. Regattan har blivit utnämnd i Guinness Rekordbok för att vara världens största enmansbåts regatta vilket skedde  för något år sen och nu är det ännu fler deltagare. På den 36e upplagan är det nästan 1400 deltagare från 33 olika länder.

 

På plats i Garda kommer det vara helt obegripligt mycket människor. Tänk er 1400 seglare som nästan alla har minst en person med sig oftast fler. Hatten av till klubbarna som arrangerar ett sånt stort evenemang. Vi alla vet ju hur kaosartat det bara blir på Olympic Class Regatta i Stockholm eller tex Junior SM med så många deltagare. 

 

Finalseglingarna de två sista dagarna på regattan kommer sändas live så alla vi här hemma kan följa den otroliga optimistregattan.

  

Vi har försökt hitta en deltagarlista som går att sortera efter nation och har dessvärre inte hittat. Därför skickar vi till alla er som ska åka söderut och tävla ett stort lycka till även fast vi inte har några konkreta namn att hälsa till.

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Sitter jolletakterna i tro (video)?

Martine Grael, Annalise Murphy, Jena Mai Hansen, Tamara Echegoyen, Nina Curtis och Marie Riou har precis avslutat sitt första Volvo Ocean Race.   Innan havskapps...

Låt oss presentera långseglarfamilj...

Youtubekanalen Sailing Catalpa drivs av en långseglande familj på fyra; Lee, Sa...

Suns Out Guns Out (video)!

Låt oss presentera Shaun och Julia som lämnat nio till fem för att ta sig f...

Startfältet till Lysekil Women’s Ma...

Trine Palludan ersätts av Henriette Koch som skeppare för Team Kattnakken i Lysek...

Video: Bakom kulisserna i Spindrift...

Få en unik inblick i Yann, Christophe, Francois, Matthieu, Coco, Marc, Edouard and Ch...x