NÄSTA

Optimist regatta med nästan 1 400 deltagare

Mars 24, 2018 @ 08:57:58   Foto   Fraglia della Vela Riva


1 AV 1

Världens största enmansbåts regatta närmar sig och för rekordmånga juniorer världen över startar den på onsdag på Lake Garda Optimist Meeting.

 

Racingen är från onsdag till söndag och det ser ut att bli rekord i antal anmälda båtar. Regattan har blivit utnämnd i Guinness Rekordbok för att vara världens största enmansbåts regatta vilket skedde  för något år sen och nu är det ännu fler deltagare. På den 36e upplagan är det nästan 1400 deltagare från 33 olika länder.

 

På plats i Garda kommer det vara helt obegripligt mycket människor. Tänk er 1400 seglare som nästan alla har minst en person med sig oftast fler. Hatten av till klubbarna som arrangerar ett sånt stort evenemang. Vi alla vet ju hur kaosartat det bara blir på Olympic Class Regatta i Stockholm eller tex Junior SM med så många deltagare. 

 

Finalseglingarna de två sista dagarna på regattan kommer sändas live så alla vi här hemma kan följa den otroliga optimistregattan.

  

Vi har försökt hitta en deltagarlista som går att sortera efter nation och har dessvärre inte hittat. Därför skickar vi till alla er som ska åka söderut och tävla ett stort lycka till även fast vi inte har några konkreta namn att hälsa till.

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Maxi-trimaranen Banque Populaire ka...

Maxi-trimaranen Banque Populaire IX kapsejsade i lördags utanför Marockos kust. Besättningen plockades upp av den Marockanska flottans helikopter och båten bogseras nu ti...

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-...

Livet som vindsurfinglegend med Rob...

I den senaste upplagan av CNN Mainsail åker Shirley Robertson till Maui, Hawaii för...

Ràn7 är sjösatt!

Förra veckan blev Niklas Zennströms nya Fast40 färdigbyggd efter en lå...

Veckans 5 mest lästa: Största vågen...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...x