Veckans viralare: Världens bästa praktikplats

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och högst upp vecka 29 seglar världens bästa praktikplats. Låter det spännande? Då har vi goda nyheter, Marstrands Segelsällskap och 44Cup planerar att förlänga samarbetet så håll ögonen öppna inför sägongen 2024.

På andra plats landar räddningsförfarandet av Farr 38:an Pandion som övergavs under Gotland Runt. Tredje och fjärde plats erövrades av stundande Rolex Fastnet Race (med sju svenskflaggade båtar och 28 svenska seglare) respektive notisen om att en fullskalig kopia av Osebergsskeppet ligger ute till försäljning. Listan rundas av med beskedet att Martin Strömberg ansluter till Canada Ocean Racing som co-skipper tillsammans med lagets grundare Scott Shawyer under Fastnet Race.

Obs! En sprillans ny och glädjande nyhet är Vilma och Rebeccas brons på för-OS utan att ens ha seglat finalen.

1. Världens bästa praktikplats

I början av juli stannade 44Cup till på Marstrand. Tävlingarna pågick i fyra dagar, men det som inte alltid märks är att båtarna har varit där i mer än en vecka innan, då lagen dyker upp med personal och sina containrar för att fixa iordning båtarna. Allt ska vara i toppskick. Tack vare Marstrands Segelsällskap i samarbete med 44Cup fick sju ungdomar chansen att hänga på lagen från att båtarna kom, när seglarna tränade till när racingen började.

2. Pandion övergavs under Gotland Runt – så gick räddningen till

Årets Gotland Runt kommer med all sannolikhet gå i minne som ett av de blåsigare. I efterspelet blev Svenska Sjö involverade i att hitta och ta tillbaka en av de havererade båtarna. Här berättar Per Nikolausson hur räddningsinsatsen gick till under dagarna efter haveriet.

3. Aktuellt: Femtionde upplagan av Fastnet Race

Rolex Fastnet Race är en av seglingsvärldens främsta klassiker inom havskappsegling. Och i år firar det anrika racet 50. Royal Ocean Racing Club (RORC) är stolt arrangör och Rolex, sedan 2001, lika stolt titelpartner.

4. Vikingaskepp till salu

Just nu ligger en fullskalig kopia av Osebergsskeppet ute till försäljning. För 2,5 miljoner kronor kan detta unika skepp bli ditt.

5. Strömberg ansluter till Canada Ocean Racing för Fastnet Race

Martin Strömberg ansluter till Canada Ocean Racing som co-skipper tillsammans med lagets grundare Scott Shawyer under Rolex Fastnet Race. I ett pressmeddelande säger laget att Martin, med sina imponerande seglingsmeriter och passion för sporten, tillför en mängd erfarenhet och expertis till laget.

Top