Garmin presenterar Quickdraw Community

Pressmeddelande: Garmin presenterar nu Quickdraw Community, en gratis online-tjänst där du kan dela HD-kartor med djupdata i insjöar och ladda ner gratis data för att förbättra och komplettera dina befintliga sjökort.

Quickdraw Community bygger på succén med Garmins programvara Quickdraw Contours som är ett gratis verktyg där du enkelt kan skapa egna HD djupkartor på ett ögonblick med en fots konturer.

– Garminägare har samlat Quickdraw Contours djupdata på sina marina enheter ända sedan mjukvaran kom i början på året, och nu finns det ett enkelt sätt att dela sin data med andra, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

– Quickdraw är inte bara gratis och enkelt att använda. Tack vare Garmin Panoptix all-seeing sonar är det dessutom den enda kartdelningsplattformen som använder multi-beam ekolodsinspelning för extra hög HD-kvalitet på djupkonturerna.

Att skapa Quickdraw Contours data i insjöar är mycket enkelt. När funktionen är påslagen ser du djupkonturer som genereras direkt på skärmen medans båten rör sig – du behöver inte efterbehandla filerna, det kostar ingenting och data från insjöar är fritt fram att dela med andra.

Resultatet syns i realtid, eller skapas i bakgrunden för att användas vid ett senare tillfälle. Dessutom visar Quickdraw Contours tydligt var djupinformation har samlats in och var luckor behöver fyllas.

Insamlad data kan sparas på ett SD-kort eller ett befintligt BlueChart G2 eller G2 vision kort. För att ladda upp insamlad Quickdraw Contours data, behöver du skapa ett konto i Garmin Connect som är ett gratis community. Där kan du även enkelt lokalisera data som delats av andra användare från andra insjöar.

Den djupdatan kan laddas ner från Garmin Connect till ett SD-kort för att användas i din kompatibla sjökortsplotter från Garmin och kan ses samtidigt som dina övriga sjökort på din plotter. Din uppladdade fil kommer finnas tillgänglig för andra att laddas ner inom 24 timmar.

Quickdraw Community finns tillgänglig på garminconnect.com/quickdraw. Quickdraw Contours finns på alla echoMAP Chirp-enheter och finns tillgänglig som gratis uppdatering för andra echoMAP och flera GPSMAP enheter.

Den kan användas med alla ekolodsgivare, inkl Panoptix, HD-IDTM, DownVü, och NMEA 2000-givare.

För mer information, besök garmin.com/marine2016.

Top