Rapport från Hellerup Sejlklubs påskestaevne för Melges24

Köpenhamn bjöd på lättare vindar och ett riktigt fint vårväder när Hellerup Sejlklubs påskestaevne för Melges24 seglades.

Fem stycken svenska Melgesteam var på plats när den danska klubben serverade ett topparrangemang med snabba effektiva seglingar, kort väntan mellan racen och ett lika gott välkomnande på land som på vattnet med mat och dryck till alla seglare.

Hela tolv seglingar genomfördes med fyra stycken på fredagen, fem på lördagen och tre stycken på söndagen. Det nya teamet ”Hurricane”, med Thomas Hansson-Mild vid rodret, inledde helgen perfekt med en spik i första seglingen. De följde sedan upp med flera bra placeringar, spikar och slutade helgen på en fin tredjeplats totalt. Tävlingen vanns av den rutinerade Peter Warrer följt av Peter Havn på andra plats.

Förhållandena var utmanande med, en för Hellerup, ovanligt stark ström då en ny pir nyligen byggts och förändrat strömförutsättningarna i bukten. Stark ström och relativt svaga vindar gjorde vågorna stundtals riktigt gropiga och ställde höga krav på seglarna att hålla drivet uppe i båtarna genom såväl ändrade riggspänningar och aktiv styrning. Vinden var dessutom ”patchy” och seglingsledningen tvingades på söndagen vänta på vinden som inte riktigt bestämt sig för hur den ville blåsa i den varma vårvärmen.

– Det känns överraskande och extra kul att det gick bra med tanke på att vi inte tränat så mycket ihop ännu. Vi hade bra fart i båten och vi arbetade hårt hela helgen. Vi får nog anse oss lyckliga att det var så pass lätta vindar då vi ännu inte fått tillfälle att verkligen köra med Melges24:an i de vindar där båten gör sig som allra bäst, nämligen i hård vind och full planing, kommenterar Thomas Hansson-Mild, SWE727 Hurricane.

Övriga svenskplaceringar

7:a SWE667 Martin Fridh

8:a SWE508 Carl Åkerson

11:a SWE408 Tomas Skålén

13:e SWE666 Peter Krull Andersson

För de flesta av teamen väntar nu EM på Balatonsjön i Ungern den 2-9:e maj.

Klubbens hemsida: www.hellerupsejlklub.dk

Resultat: hellerupsejlklub.dk

Mer info om Melges24: www.melges24.com

Top