NÄSTA

PASSION RULES: Möt Sandra Sandqvist

Januari 31, 2014 @ 09:44:53   Foto Malcolm Hanes

Sandra Sandqvist styr Happy Nacra mot OS i Rio 2016. Foto Malcolm Hanes
Sandra Sandqvist styr Happy Nacra mot OS i Rio 2016. Foto Malcolm Hanes

1 AV 1

Fredagen den 7 februari mellan 16:00 och 18:00 bjuder vi in till Passion Rules på Båtmässan – en mötesplats för oss som älskar segling i alla dess former.

 

Bland annat kommer vi att få träffa den här tjejen; Sandra Sandqvist.

 

Sandras meritlista är lång och full med fina titlar från världsmästerskap till Mästarnas Mästare som hon vann 2010. Hösten 2012 inledde hon, tillsammans med David Jonsson, OS-satsningen Happy Nacra i den nya OS-klassen Nacra 17. Vi ser fram emot att höra Sandra berätta om den nya båten, konkurrensen, årets första världscupsegling i Miami och om hennes planer inför 2014.

 

Just nu befinner sig Sandra i Miami för träning och tävling. Vi ringde upp för att känna henne på pulsen inför kommande fredag och trots en del motgångar går det inte att ta miste på att hon trivs med seglingslivet.

 

Hur är läget?

– Det är bra. Vi har varit 15 båtar på vattnet varje dag, Nacror och 49ers överallt. Det är extremt lyxigt att vara här och köra med så många som vill och satsar, riktigt kul!

 

Berätta, hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Vi bor i ett stort hus tillsammans med några andra svenska seglare. Huset ligger ganska nära klubben och vi åker bil dit varje dag. Jag går upp mellan 7 och 8. Är på klubben vid 9-tiden, kör 1 eller 2 seglingspass per dag. Hemma mellan 5 och 6, det är mörkt här vid 6-tiden. Vi har matlag som ansvarar för middag, vi kör debreif och har sedan lite egentid, ungefär så.

 

Ni har råkat ut för tråkigheter?

– Det stämmer. Daniel har skadat sig. Vi var ute och seglade och det blåste 25 knop när ett roder gick av vilket gjorde att vi kraschade rätt ordenligt. Normalt brukar man förstå åt vilket håll det barkar men nu gick allt väldigt fort och David fastnade i fotstroppen längst bak. Först vred han knäet och sedan flög han en trapetslängd framför båten. Vi hamnade på akuten och eventuellt är ett eller flera ledband uttänjda. Receptet är vila och rehab-träning men vi hoppas att han skall vara redo igen till världscupen på Mallorca.

 

Det är naturligtvis väldigt tråkigt för duon som precis skulle segla sin första gemensamma världscuptävling.

– Vi har kört hela hösten hemma på baggen fem dagar i veckan. Vi kände att vi hade bra fart och så händer det här. Frustrerande, konstaterar Sandra.

 

Sandra fick tag på en stand-in till de Nordamerikanska mästerskapen som gick av stapeln för en dryg vecka sedan.

– Det var grymt kul att få segla men detaljerna satt inte riktigt. Men det blev en nyttig erfarenhet och jag var glad att få komma ut och fortsätta segla och nöta på.

 

Lösningen till världscupen blev Rasmus Rosengren som också tränat en del Nacra 17 på Baggen under hösten.

– Rasmus kom över direkt när vi förstod att David inte skulle kunna segla så det löste sig bra. Det var en seg vecka på många sätt inför världscuptävlingen. Vi hade problem med våra nya roder och meckade sju dagar i sträck för att få ordning på dem. Men vi kämpade på och det var grymt kul att komma ut på banan och tävla med de andra, avslutar Sandra.

 

Scenen är i år placerad på plan 1 i anslutning till caféet i D-hallen. Slå dig ner, vila trötta mässfötter med en kaffe och låt dig inspireras.

 

Välkomna!


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Tom Cruise seglar (video)

Minns ni inför finalen 2013 i America´s Cup när Tom Cruise kom på besök och seglade?   Tom Cruise tillhör världens mest känd...

Badkarsbåten med duschdraperi till ...

När seglings abstinensen är för hög så du måste ta duschdra...

Isjaktssegling i 100 km/ h

Isjaktsseglingen börjar gå mot sitt slut men än så länge kan n&a...

VESTERVIKING FRÅN 1957 MED TRÄ I SK...

Vesterviking heter en havskryssare från Finland som blev först att officiellt an...

FINSK BÅT SÖKER SPONSOR ÄNNU TVÅ MÅ...

Det är nu bara två månader kvar till båtarna i Golden Globe Race sam...x