NÄSTA

PASSION RULES: Möt Sandra Sandqvist

Januari 31, 2014 @ 09:44:53   Foto Malcolm Hanes

Sandra Sandqvist styr Happy Nacra mot OS i Rio 2016. Foto Malcolm Hanes
Sandra Sandqvist styr Happy Nacra mot OS i Rio 2016. Foto Malcolm Hanes

1 AV 1

Fredagen den 7 februari mellan 16:00 och 18:00 bjuder vi in till Passion Rules på Båtmässan – en mötesplats för oss som älskar segling i alla dess former.

 

Bland annat kommer vi att få träffa den här tjejen; Sandra Sandqvist.

 

Sandras meritlista är lång och full med fina titlar från världsmästerskap till Mästarnas Mästare som hon vann 2010. Hösten 2012 inledde hon, tillsammans med David Jonsson, OS-satsningen Happy Nacra i den nya OS-klassen Nacra 17. Vi ser fram emot att höra Sandra berätta om den nya båten, konkurrensen, årets första världscupsegling i Miami och om hennes planer inför 2014.

 

Just nu befinner sig Sandra i Miami för träning och tävling. Vi ringde upp för att känna henne på pulsen inför kommande fredag och trots en del motgångar går det inte att ta miste på att hon trivs med seglingslivet.

 

Hur är läget?

– Det är bra. Vi har varit 15 båtar på vattnet varje dag, Nacror och 49ers överallt. Det är extremt lyxigt att vara här och köra med så många som vill och satsar, riktigt kul!

 

Berätta, hur ser en vanlig dag ut för dig?

– Vi bor i ett stort hus tillsammans med några andra svenska seglare. Huset ligger ganska nära klubben och vi åker bil dit varje dag. Jag går upp mellan 7 och 8. Är på klubben vid 9-tiden, kör 1 eller 2 seglingspass per dag. Hemma mellan 5 och 6, det är mörkt här vid 6-tiden. Vi har matlag som ansvarar för middag, vi kör debreif och har sedan lite egentid, ungefär så.

 

Ni har råkat ut för tråkigheter?

– Det stämmer. Daniel har skadat sig. Vi var ute och seglade och det blåste 25 knop när ett roder gick av vilket gjorde att vi kraschade rätt ordenligt. Normalt brukar man förstå åt vilket håll det barkar men nu gick allt väldigt fort och David fastnade i fotstroppen längst bak. Först vred han knäet och sedan flög han en trapetslängd framför båten. Vi hamnade på akuten och eventuellt är ett eller flera ledband uttänjda. Receptet är vila och rehab-träning men vi hoppas att han skall vara redo igen till världscupen på Mallorca.

 

Det är naturligtvis väldigt tråkigt för duon som precis skulle segla sin första gemensamma världscuptävling.

– Vi har kört hela hösten hemma på baggen fem dagar i veckan. Vi kände att vi hade bra fart och så händer det här. Frustrerande, konstaterar Sandra.

 

Sandra fick tag på en stand-in till de Nordamerikanska mästerskapen som gick av stapeln för en dryg vecka sedan.

– Det var grymt kul att få segla men detaljerna satt inte riktigt. Men det blev en nyttig erfarenhet och jag var glad att få komma ut och fortsätta segla och nöta på.

 

Lösningen till världscupen blev Rasmus Rosengren som också tränat en del Nacra 17 på Baggen under hösten.

– Rasmus kom över direkt när vi förstod att David inte skulle kunna segla så det löste sig bra. Det var en seg vecka på många sätt inför världscuptävlingen. Vi hade problem med våra nya roder och meckade sju dagar i sträck för att få ordning på dem. Men vi kämpade på och det var grymt kul att komma ut på banan och tävla med de andra, avslutar Sandra.

 

Scenen är i år placerad på plan 1 i anslutning till caféet i D-hallen. Slå dig ner, vila trötta mässfötter med en kaffe och låt dig inspireras.

 

Välkomna!


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Femte lag uttrycker intentioner att...

Den formella anmälan till 36e America’s Cup öppnar inte förrän 1a januari. Trots det har, förutom Team New Zealand och Luna Rossa, även Land Rover BAR och...

Gabart fortsätter imponera

På bara tre dagar har Francois Gabart seglat förbi hela Argentina och är n...

Foiling Week Awards 2017 - Se alla ...

The Foiling Award hölls på prestigefyllda Yacht Club Italiano. Kandidaterna nom...

Video: Hårt Väder på Global Challen...

Episka bilder från BT Global Challenge Round the World Race, ett race där man s...

AMERICA'S CUP QUIZ!

Loading...
x