What's Up - Search's kalendarium

Under rubriken "Kalendarium" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Kalendarium" i ämnesfältet.

Solen lyser, fåglarna kvittrar, sommaren knackar på dörren och kalendern är smockfull. Det råder härliga tider med mängder av aktiviteter på både land och vatten.

Pågående evenemang och tävlingar

4 september 2022: Golden Globe Race - slutspurten

Den 4 september lämnade 16 båtar Les Sables d’Olonne för en cirka 8 månader lång kappsegling i retrostil runt jorden. Sydafrikanskan Kirsten Neuschäfer skrev historia när hon vann racet. Idag är det endast en seglare kvar på banan inom tävlan; österrikaren Michael Guggenberger. Han förväntas gå i mål den 12 maj. Jeremy Bagshaw (Sydafrika) seglar i Chichester Class - en klass för båtar som varit tvungna att gå i land, men som ändå vill köra varvet runt utom tävlan. Mer om racet hittar du på goldengloberace.com.

15 januari 2023: The Ocean Race - etapp 4

Starten gick i Alicante den 15 januari. Två klasser står på startlinjen; Imoca och VO65. Imoca seglar The Ocean Race (32000 M runt jorden), medan VO65:orna gör upp om nyinstiftade The Ocean Race VO65 Sprint Cup. I skrivande stund nåddes vi av den tråkiga nyheten att GUYOT förlorat masten. Övriga tre båtar; 11th Hour, Malizia (DTL 34 M) och Biotherm (DTL 123 M) befinner sig mellan 430 och 550 M utanför Newports kust.

12-14 maj: Allsvenskan 2023, deltävling 1

Den första av totalt 4 allsvenska deltävlingar går av stapeln helgen 12-14 maj i Saltsjöbaden. Arton lag står som vanligt på startlinjen. Arrangerande klubb är såklart KSSS.

13 maj: Lidingö Runt

Enligt god tradition bjuder Lidingö Segelsällskap in till seglarfesten Lidingö Runt. I skrivande stund ser vi 111 båtar i den färsprakande deltagarlistan.

13 maj: Stora Oset Race

Björlanda Kile Segelsällskap bjuder in till SRS-tävlingen Stora Oset Race för full besättning och shorthanded.

13-14 maj: Vårregattan

GKSS Långedrag arrangerar Vårregattan för klasserna Drake, Smaragd, J/70 och H-båt.

13-14 maj: Rikskval 2 Optimist

Rikskval 2 för optiseglare avgörs i Lommabukten med Lommabuktens seglarklubb som värd.

13-14 maj: Coming Stars

Lommabuktens seglarklubb bjuder in optiseglare till Coming Stars med syftet att ge seglaren möjlighet att tävla i en lugnare och mindre stressig miljö än vad som kan förekomma i rikskvalsfältet. Det kommer att finnas ”coacher för alla” som utses av arrangören och som tillåts hjälpa seglarna inför och efter kappseglingen. Alla seglare som under innevarande år fyller max 15 år är välkomna att delta. Coming Stars seglar på samma bana som rikskvalet men med egen start.Enligt god tradition bjuder Lidingö Segelsällskap in till seglarfesten Lidingö Runt. I skrivande stund ser vi 111 båtar i den färsprakande deltagarlistan.

13-14 maj: Majsnipen

Särö Båtklubb bjuder in till Majsnipen, en lättsam segling för Snipe där alla kan vara med som markerar starten på seglarsäsongen.

13-14 maj: Sweden Foil Cup

Sweden Foil Cup arrangeras av Åsa Surfklubb för klasserna Kitefoil Open, Wingfoil Open och Windfoil Open.

14 maj: Seapax Viggan Open på Trälhavet

Klubbkappsegling Viggan Open på Trälhavet för SRS, ORCi och entypsklasser med mer än 5 deltagare.

18-20 maj: Gullviverallyt

Gullviverallyt är en familjevänlig kappsegling i fyra dagar under Kristi Himmelfärdshelgen. Under dagarna står kappsegling i centrum och barnens frågesport. Kvällarna fortlöper med prisutdelning och trevlig samvaro.

18-20 maj: Skagen Race

Marstrands Segelsällskap bjuder in till havskappseglingen Skagen Race.

20 maj: Orust Runt

SRS-kappsegling från Byfjorden i Uddevalla till Gullholmen. Tävlingen är öppen för två klasser; en med fullbesättning och en med shorthanded (2 personer ombord). Arrangerande klubb är Segelsällskapet Viken-Ägir.

20-21 maj: Saltsjöbadsregattan

KSSS bjuder in klasserna 505, OK, J/70 och Starbåt till Saltsjöbadsregattan 2023 efter ett lyckat 2022 med många anmälda båtar.

Samtliga tävlingar som arrangeras med Svenska Seglarförbundets välsignelse hittar du på www.sailarena.com.

Search kalendarium publiceras i samarbete med UK Syversen.

UK Sailmakers är ett ledande segelmakeri med loft i Stockholm och Göteborg: "Vi skulle kunna berätta varför du ska välja UK Sailmakers, men vi låter resultaten tala för sig själva. Kontakta oss för att få en offert på ditt nästa segel."

Top