Veckans 5 mest lästa: Bott på båt i 10 år

Det är alltid spännande att blicka tillbaka i veckan och se vilken nyhet som var populärast men även för att inte ha missat någon. Här är därför topp fem från veckan.

1. Bott på båt i 10 år - behöver inte längre land
De har installerat solceller, små vindkraftverk, saltvatten renare, flera frysar, liten tvättmaskin och självklart har de mycket förvaringsmöjligheter. Allt detta för att kunna vara till havs under flera månader åt gången innan de kliver upp på land igen.

2. Pimp my ride - America's Cup edition

När INEOS Team UK, den brittiska utmanaren till America's Cup, flyttade hem sin AC75:a Britannia till sin hemmabas i Portsmouth, avslöjade man också en ny skrovdetalj - ett skeg som löper längs med hela skrovets undersida.

3. Holländska backpackers köper en båt för att fly Corona och segla hem

Holländaren Jordy van der Voort och landsmannen Daniel Wiessing förbereder sig för att segla från Australien till Nederländerna, en resa på 13 000 sjömil, men först måste det lösa en del saker, till exempel att ingen av dem egentligen kan så mycket om segling.

4. Nytt jobb? Bli fartygssamordnare på SLU

Svea är i första hand en nationell resurs för svensk miljöövervakning och havsforskning men kan även bidra till att öka det internationella forskningssamarbetet inom den marina sektorn.

5. GKSS Match Cup Sweden 2017

GKSS Match Cup Sweden, eller Match Cup Marstrand som tävlingen nu heter är ett av de få eventen som ännu inte ställts in, och även om det givetvis måste göras under sökra förhållanden... åh vad kul det vore om det blir seglingar på Marstrand vecka 27! 

Top