Svea vinner Maxi Yacht Rolex Cup-titel med ett race till godo

Svenskflaggade Svea har seglat i princip en felfri regatta och tar därmed hem Maxi Yacht Rolex Cup-vinsten med ett race till godo.

Svea har under året varit många timmar i båtvarvet för att optimeras till nästa års VM i Barcelona. Sen förra säsongen har de tagit bort 11 ton ombord och fintrimmat både besättning och segel. De vinner även priset i flest träningsdagar den här säsongen jämfört med sina motståndare.

Bouwe Bekking som är taktiker och leder lagets program, säger i ett pressmeddelande med ett leende: "Vi fortsätter att pusha på. Det är likadant oavsett vilken klass du seglar i. Om du inte fortsätter att pusha, skjuter du dig själv i foten.”

Bouwe fortsätter: "Vi hade teamträning under fyra dagar i Palma och tävlade på Superyacht Cup Palma, det var fullt lag och vi fick några dagar tillsammans med Topaz. Återigen, det är som vilken klass som helst, ju mer du seglar desto bättre blir du.”

Om gårdagens race kommenterar Bekking: "Det var en riktigt svår dag, speciellt med det överblivna skvalpet och vinden pendlade 20-30 grader. Velsheda gjorde bara ett slag och ledde vid första kryssmärket. Vi gjorde några fler som kostade oss ledningen. Vi är snabbare än dem på läns och speciellt i den lättare vinden. De gippade iväg tidigt och vi gjorde en bra läns och tog över ledningen. Efter Soffa Island seglade vi lite högre för att ge dem skitvind. Det är lätt när man väl ligger före.”

Det är andra året i rad som Svea vinner Maxi Yacht Rolex Cup.

Läs hela pressmeddelandet på www.jclassyachts.com.

Top