Sugen på att haka på Franck Cammas och runda Kap Horn med en Nacra F20? Ansök här!

Franck Cammas har vunnit Volvo Ocean Race och är nu skeppare för den franska America's Cup-utmaningen. Den franske stjärnseglaren har nu också ett lite annat och kanske mer udda projekt på gång, att runda Kap Horn i en Nacra F20, en foilande 20-fots katamaran...

Det är tillsammans med sin mångåriga sponsor, glasögontillverkaren Julbo, som detta äventyr skall genomföras. Tanken är att seglare världen över skall ansöka om att få gastplatsen ombord på Nacran. Julbo har tidigare gjort liknande projekt inom skidsporten i form av "ski-sessions". Nu har alltså turen kommit till segling. 

Om man lyckas vinna den åtråvärda platsen får man först vara med på ett träningsläger med Cammas i Lorient i september. Därefter väntar transport ner till Patagonien där utgångspunkten för den 100 distans långa seglingen är Puerto Toro, världens sydligaste stad och den enda sådan som är belägen nedanför 55:e breddgraden. Besättningen på Nacran kommer ha en säkerhetsbåt med sig hela vägen till Kap Horn, där tanken även är att man skall gåi land efter rundningen och träffa fyrvaktaren med familj.

Låter detta lockande? Börja fila på ditt seglings-CV, kika in här för mer information och spana in filmen nedan.



Top