SM i CB66 sist ut - därefter Seglingens Mästare

Under rubriken "Kalendarium" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Kalendarium" i ämnesfältet.

Då var det dags för årets sista SM (CB66) och därefter väntar svensk seglings stora firmafest Seglingens Mästare som går av stapeln i Marstrand den 7-8 oktober. Men tro inte att det är lungt på seglingsfronten. Kolla in listade regattor nedan - och det är bara ett axplock.

PÅGÅENDE

10 september: Ocean Globe Race

McIntyre Ocean Globe (Ocean Globe Race / OGR) är ett retro-race runt jorden i samma anda som Whitbread Round the World Race. Det är ett åtta månader långt äventyr för vanliga seglare. Flottan består av 14 mer eller mindre kända båtar varav Maiden och Pen Duick VI är bland de mest omtalade. Allt nödvändigt vetande om tävlingen hittar du på Ocean Globe Race kastar loss den 10 september.

24-29 september: VM för 5.5 Metre i Porto Cervo

Johan Barne slåss om ära och berömmelse på Artemis (NOR 57) tillsammans med Kristian Nergaard och Trond Solli-Saether.

24-30 september: Régates Royale

För den 45:e upplagan av Régates Royale anordnad av Cannes Yacht Club samlas en av världens största flottor av klassiska segelbåtar. Svenska 12mR Northen Light är på plats (mer om det i notisen Svenska 12:an Northern Light tävlar om EM-guld under Régates Royale). Det som är extra kul med just den här regattan är att Northern Lights båda systrar är med; Nyala (US12) och VIM (US15).

27 september-1 oktober: Ibiza JoySail

Kappseglingssäsongen i Medelhavet för superyachts börjar lida mot sitt slut och sist ut i racekalendern är Ibiza JoySail (27 september-1 oktober). På startlinen står 15 båtar, bland dem svenska Svea som har sällskap av klasskamraten Topaz.

28 september-1oktober

Höjdpunkten för M32 är här - VM i Newport på Narragansett Bay. Värd för mästerskapet står Midtown Race Club som ligger i hjärtat av den anrika seglingsstaden. På startlinjen står 12 ägardrivna båtar, bland dem svenska Cape Crow Vikings med Håkan Svensson vid rodret. Med sig på i båten har han Sam Gilmour, Axel Munkby, Max Salminen och Jakob Wilson.

29 september-1 oktober: SM CB66 Racer / 2.4mR rankingsegling

Carlsborgs Segelsällskap bjuder in till SM i CB66 Racer och rankingsegling för 2.4mR. I startlistan står 21 respektive 9 båtar.

30 september-1 oktober: KSSS Olympic Class Regatta

Första helgen i oktober avgörs traditionsenligt KSSS stora säsongsavslutning för Sveriges och nordens alla jolleseglare. Klubben hoppas som vanligt på över 300 jollar och siktar på 400 jollar som tävlar på olika banor på Baggensfjärden. KSSS ambition är att KSSS Olympic Class regatta skall vara en spännande och rolig säsongsavslutning för Sveriges och Nordens alla jolleseglare - från de yngsta optimisterna till landslagsseglarna i SWE Sailing Team.

7-8 oktober: Seglingens Mästare

Samtliga svenska mästare 2023 bjuds in att delta på Seglingens Mästare. Här ska det avgöras vem som egentligen är Sveriges bästa bankappseglare!

7-8 oktober: Klassmästerskap IOD

Välkommen till klassmästerskapen i IOD. Tävlingen utgår från Tjörns Yacht Service TYS i Almösunds Marina där tävlingsexpeditionen kommer finnas. Även sedvanlig aftersail sker på TYS.

14-15 oktober: Kval till Allsvenskan 2024

Kval till Allsvenskan 2024 för de tre klubbar som hamnat på kvalplats säsongen 2023 samt nya klubbar som vill utmana om en plats i Allsvenskan 2024. Tävlingen går av stapeln i Marstrand.

14-15 oktober: Women On Water 2

Women On Water, WOW 2, är inte bara en kul tävling, utan också kval till nästa års Women's Sailing Champions League. Tävlingen går av stapeln i Marstrand.

15 oktober: Isbjörnen

Traditionsenligt avslutas säsongen för många seglare med Isbjörnen på Rådasjön. Trapetsbana med inner- och ytter-loop för alla klasser förutom Optimist C som seglar på en egen bana nära bryggorna. Regattan ingår i ALIC (Autumn Inshore Leaf Cup) för Optimist A. Dessutom KM för alla RÅSSare.

15 oktober: KSSS Lilla Gotland Runt 2023

Med Lilla Gotland Runt vill KSSS manifestera friheten att vara ute i friska luften och på vattnet. Med denna stora jolleregatta vill vi att alla jolleseglare går man ur huse för att vara en del av denna folkfest på vattnet. KSSS bjuder in till Lilla Gotland Runt i alla jolleklasser som har SRS-tal inklusive kölbåten 2.4

Search kalendarium publiceras i samarbete med UK Syversen.

UK Sailmakers är ett ledande segelmakeri med loft i Stockholm och Göteborg: "Vi skulle kunna berätta varför du ska välja UK Sailmakers, men vi låter resultaten tala för sig själva. Kontakta oss för att få en offert på ditt nästa segel."

Top