Segelbåtarna på Allt för sjön

Allt för sjön går av stapeln under två långhelger, 7-10 mars samt 14-17 mars, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Den första långhelgen går parallellt med Antikmässan och den andra långhelgen går parallellt med Stockholm Husvagn Husbil. Här har vi listat några av de segelbåtar som är på plats.

Båtmässan lockar årligen cirka 60 000 besökare som får möjlighet att spana in hundratals båtar, tusentals tillbehör och en mängd båtnyheter. Bland segelbåtarna

Arcona 50 är idealisk för bekväm prestandacruising. Utrustad med dubbla roder vilket ger bättre kontroll i vattnet. De nya L-formade sittbrunnsbänkarna och de två sittbrunnsborden förbättrar funktionaliteten och gör att gäster och besättning lättare kan röra sig i sittbrunnen under segling. Under däck genomsyrar minima- listisk skandinavisk elegans varje detalj. Inredningen är gjord i Khaya Mahogny och kan uppgraderas till Scandinavian Light Oak. Du hittar den i monter A04:15.

Arcona 415 e. Foto: arconayachts.se

Med sina vackra linjer, moderna skrovform, öppna akter- spegel, mer tillgänglig stuvning och ökat inre ljus, fort- sätter hon traditionen från Arcona 410 som en kvalitets- kryssare med känsla för detaljer. Komforten, de fantastiska linjerna och förmågan att segla med lätthet även i svåra väderförhållanden lever vidare i Arcona 415 e. Du hittar den i monter A04:15.

Oceanis 37.1. Foto: www.beneteau.com

Sjunde generationens Oceanis Cruisers har gett inspiration till den nya 37-fotaren. Oceanis 37.1 är den åttonde Oceanis modellen som har lanserats sedan 2017 och bär alla de karaktäristiska och vackra dragen från linjen sam- tidigt som den erbjuder ett mer hållbart och miljövänligt sätt att segla. Du hittar den i monter A04:13.

First 18 SE. Foto: www.beneteau.com

Snabb, övernattningsbar, trailerbar, lätt att hantera, lätt att förvara och uppbackad av en stor intresseorganisation för kappseglingar, eskadrar, råd och tips. Kort sagt – i First 18 SE saknas intet. Ett brett skrov som har nära till planing. Och så en reslig kolfiberrigg utan backstag och annat som krånglar till det. Du hittar den i monter A04:13.

Diamant 6.50 S är en segelbåt som i flera avseenden skiljer sig från racingversion 6.50 R. Båten har ett omdesignat däck och inredning för att uppfylla alla krav för cruisingsegling. 6.50 S har dock dock behållit systerbåtens racingskrov, vilket gör att den kan segla riktigt snabbt. Du hittar den i monter A04:10.

Dessutom bjuds det på massor av kunskap och erfarenhet, smarta nyheter, chans att träffa och prata med proffsen och möjlighet att samla härlig inspiration. Sail Yacht Society (SYS) har t ex en egen 450 kvm stor monter i A-hallen med inte mindre än sju båtar. Mer om det i notisen Klassiska skönheter på Allt för sjön.

Mer om mässan och branschen hittar du i pressmeddelandena Årets båtlivstrender är gränsöverskridande och Storslagna båtpremiärer på Allt för sjön. För mer specifik information om Allt för Sjön, vänligen besök www.alltforsjon.se.

Top