Sammandrag Gotland Runt

Årets upplaga av Gotland Runt är över. Att döma av diverse statusuppdateringar och racerapporter på Facebook verkar det ha varit en fantastisk upplaga som bjöd på det bästa kappsegling har att erbjuda, men också många utmaningar (se exempel nedan). Samtliga båtar har nu gått i mål. Här följer resultat (topp 3 enligt TracTrac) samt senaste och sista live-uppdateringen från KSSS. Enjoy!

Mitt enda Gotland Runt körde jag med ett gäng härliga tjejer på Avantime 2016. En av dem var Helen Kreutz-Bolander (@helen.kreutzbolander). I år gjorde hon sitt fjärde race runt ön. Så här skriver hon på Facebook om resan:

"Mitt fjärde Gotland runt bjöd på en grym skärgårdssegling ut från Stockholm. Maffigt med alla spinnakrar! Bra vägval av oss i flera fall. Innan vi kom ut på öppet hav hann vi också med att hissa protestflaggan och få en annan båt att snurra ett varv. 

Bra kryss ner mot Fårö. Sen är min undran hur lång Gotlands östkust är. Den tar liksom aldrig slut. Vi tappade en hel del på kryssen på slutet. Själv blev jag, så klart sjösjuk men att hänga över relingen i lä när båten lutar rejält o vattnet forsar är en upplevelse det med.

Efter Hoburgen var det medåka och surf hela vägen upp till Alma. Det är en så häftig känsla när Daphne surfade på flera vågor i rad. Vi maxade 16,6 knop med spinnakern och 16,5 med genuan.

Team Daphne. Foto: @helen.kreutzbolander

Från Alma in till mål i Sandhamn var det kryss och häng på rejlen. Blev översköljd av vatten flera gånger men helt okej att bli blöt när vi snart var i mål. Inget regn och inget bleke detta Gotland runt - lite udda. Tack bästa Team Daphne; Anders, Peter, Linnea, Ann, Johan, Mårten och Paula för grymma 57:ish timmar på sjön."

Film: @helen.kreutzbolander

Enligt TracTrac ser topp 3 i respektive klass ut så här:

ORCi Double Handed Worlds

ORC DH A

1 Zeus
2 Joule
3 Jolene

ORC DH B

1 Hinden
2 Lightworks
3 AlmaVida

ORC DH C

1 Team Pro4u
2 Lady X
3 Hodspur

Gotland Runt Overall SRS

DH SR

1 PAC-MAN
2 Grym
3 Arlee

ORCI A

1 RAY
2 Stormtrooper
3 Imagine

ORCI B

1 Naomi
2 Alva Viva
3 Madonna

SRS A

1 Down Treader
2 Shogun
3 CAG

SRS B

1 Allegra
2 Frida
3 Siriuss

SRS C

1 Wet-X
2 Necesse
3 Mithrill

Fullcrew ORCi (APToT)

ORCI A

1 RAY
2 Stormtrooper
3 Outsider

ORCI B

1 Naomi
2 AlmaViva
3 Magic-Mix

Classic

CLASSIC YACHTS SRS

1 Circe
2 Ballad
3 Mallanova

SPIRIT OF TRADITION SRS

1 Gaia

SWAN CLASSIC CLASS SRS

1 Antama
2 Selma
3 Peer Gynt

Klippet nedan streamades klockan 20:00 den 6 juli.

Det här var sista nyhetsuppdateringen från KSSS via Youtube.

Summering: Anna-Lena Elled med god hjälp av KSSS, TracTrac och Helen

Top