Road To Gold med våra svenska stjärnor

Kolla live på Vilma Bobeck & Rebecca Netzler klockan 20:00 den 15:e april via Road To Gold.

Road To Gold erbjuder ett 12 veckors program för att bli en seglare i världsklass. Sedan starten 2020 har de hjälpt hundratals seglade på vägen mot framgång. Hemsidan är designad och ihopsatt av Hamish Willcox som var coach till de olympiska mästarna Peter Burling och Blair Tuke. Hamish har tillsammans med Andy Rice, som är seglingsjournalist och kommentator, försökt skapa en tydligare plan för hur man sätter ihop en vinnande kampanj.

Hamish Willcox (centre) with decorated 49er duo Blair Tuke (left) and Peter BurlingHamish Willcox i mitten. Foto: Royal Port Nicholson Yacht Club

Om du inte redan vet vem Hamish Willcox är så har han haft en anmärkningsvärd karriär. Han vann bland annat sin första 470 världstitel 1981 vid bara 19 års ålder. Han har utöver sin egen segling gått vidare till att träna professionella seglare på både OS och America's Cup.

Även om mycket av Road To Gold-utbildningen hänvisar till olympisk segling och hur en sådan kampanj drivs, gäller principerna lika för nästan alla typer av tävlingssegling. Hela vägen från optimist och andra juniorklasser till båtar som J/70 och professionella grand prix-kampanjer i kölbåtar på hög nivå som TP52.

Programmet är en rolig steg-för-steg metod som går igenom varje del av ett race som med hjälp av proffs gör att du fokuserar på rätt saker. Utbildningen består av videoföreläsningar, arbetsblad och frågor som man kan jobba med när man själv har tid med det. En stor fördel med utbildningen är att den är lättillgänglig. Du kan göra den var som helst och när som helst, när man finner tiden.

Foto: RoadToGold.net

Måndag den 15:e april klockan 20:00 möter vi Vilma Bobeck & Rebecca Netzler som kommer representera Sverige på OS i 49:Fx i sommar. Duon dominerade på världsmästerskapen 2023 där de vann 7 av 15 race. De är kända för att vara snabbast i hård vind. Dyk in i båtfartens hemligheter och mycket mer med våra svenska stjärnor på måndag i en Q&A.

För att säkra en plats: Registrera dig på RoadToGold.net för att få en Zoom inbjudan en timme före Q&A-starten.

Top