Julius Hallström till RedBull när laget gör debut på GC32 Racing Tour

I mars nåddes vi av nyheten att Extreme Sailing Series skulle läggas ner efter mer än tio år. Tourens slut inebär dock inte slutet för den foilande 32-fots katamaranen - kvar finns GC32 Racing Tour. 

Det blir minst två lag som väljer att fortsätta sin satsning i GC32 och går vidare till den andra serien: 

Ernesto Bertarellis Alinghi har inte bara vunnit America’s Cup två gånger, laget har också varit outstanding i Extreme Sailing Series. Det schweiziska laget har vunnit touren fyra gånger, inklusive den avslutande säsongen 2018, och kommit tvåa två gånger. 

“Vi är glada att få komma tillbaka till GC32 Racing Tour efter några års frånvaro, vi har inte varit med sen 2015, och ser fram emot att besöka nya arenor, tävlingsformat och motståndare” säger Alinghis Team Director Pierre Yves Jorand. 

Red Bull Sailing Team var på pallen i Extreme Sailing Series 2013, 2015 och 2016. Laget leds av legendarerna, och OS guldmedaljörerna i Tornado, Roman Hagara och Hans-Peter Steinacher som efter några år på land återigen kliver ombord. 

“Vi seglade de sista två eventen 2018 och gjorde det bra” berättar Hagara, “Fälten från de två serierna slås nu ihop och det finns några riktigt starka lag med i tävlingen, våra rivaler Alinghi, och från GC32 Racing Tour NORAUTO, det franska AC-laget, och INEOS med Ben Ainslie” 

Trimmern Rhys Mara återvänder som trimmer till det österrikiska laget, som förutom australiensaren Mark Spearman också backas upp av svenska Julius Hallström som tidigare seglare med team SAP. 

"Det känns super! Jag ser verkligen fram mot att segla med Red Bull. Det är ett härligt team och en väldigt professionell känsla i laget." säger Julius om lagbytet.

"Att segla med Roman och Hans-Peter är häftigt, speciellt chansen att lära sig av några som har så mycket kunskap när det gäller katamaransegling. Sen blir det kul att kunna bidra med nya idéer och sätt att göra saker på" 

"Jag tror absolut att vi har en chans till att vinna. Vi har absolut grymma personer både ombord och runt om teamet. Det som blir det svåraär att hitta varandra ombord, vi är två personer som är helt nya för detta året. Samspelet är superviktigt i en båt som GC-32, där varje minsta litlla detalj spelar roll. Foilande manövrar och fart i båten är A och O."

Vilka andra lag som kommer segla att segla på touren kommer att släppas inom några veckor. 

2019 GC32 Racing Tour Schema 

22-26 maj: GC32 Villasimius Cup / Villasimius, Sardinia, Italy

26-30 juni: GC32 World Championship / Lagos, Portugal

31 juli-4 augusti: 38 Copa del Rey MAPFRE / Palma de Mallorca, Spain

11-15 september: GC32 Riva Cup / Riva del Garda, Italy

6-10 november : TBA

Top