Dammsugarhacket signerat Jeppe Bergvall

Vi tackar sällan nej till varken små eller stora utmaningar, men tar gärna till trix och genvägar när det kommer till båtmeck (så länge det inte tummar på resultatet). Här har vi fått in ett tips från Jeppe Bergvall på hur man hushåller med både energi och tålamod när dammet i båten skall bort.

Har du dammsugaren t ex placerad i sittbrunnen och slangen genom ruffluckan för att vårstäda kölsvinet inför sjösättning, eller slipar/borrar och själv satt dig i en "bekväm" position som du inte gärna vill resa dig ifrån - allra minst för att åla dig upp genom ruffluckan och slå smalbenet i skotskenan varje gång du ska starta eller stänga av dammsugaren?

Lösningen är enkel. Köp ett uttag med fjärrbrytare (fjärrströmbrytare), gärna ett sådant som är mer anpassad för typ motorvärmare och liknande. De tål mer belastning och lite fuktigare miljö.

Koppla fjärrströmbrytaren mellan dammsugarens kontakt och uttaget, slå på dammsugaren. Testa att starta den med fjärrkontrollen som du kan hänga i ett snöre runt halsen. Kryp tillbaka till din bekväma position och jobba på. Undvik att hålla fjärren i handen du inte använder för slangen. Det slutar med att man råkar suga in fjärren i dammsugaren.

Vis av erfarenhet låter det som. Vi tackar Jeppe för tipset och önskar er alla en riktigt fin och dammfri säsong.

Top