Celina och Oscar om Redbull Foiling Generation

För ett år sedan hade Sverige sin uttagning till Redbull Foiling Generation och den som drog det längsta stråt var Celina Burlin och Oscar Bengtson. Nu får vi höra deras historia från den stora finalen. 

Celina och Oscar håller båda med om att det var ett bra event och mycket roligt. Dessvärre var de missnöjda med mängden segling och hade hoppats på lite mer. 

- Mina förväntningar på regattan var att få så mycket segling som möjligt, tyckte också kanske att det var lite segling framförallt under träningsdagarna, berättar Oscar men som ändå överlag var otroligt nöjd med evenemanget och tyckte det var roligt att få träffa alla andra seglare och lära känna dem. 

Redbull stod för hela kalaset och seglarna blev behandlade som kungar. Det fick order om var och när de skulle vara och därefter var allting löst. På plats fanns 30 seglare från 15 olika länder som skulle dela på 4 båtar vilket gjorde att de knappt var tvungen att hjälpa till med riggningen. 

- Jag hade hoppats på mer bilder från eventet då vi hela tiden hade ett gäng med 10 kameramän körandes efter oss. Men annars väldigt bra arrangerat och det var supertrevligt, säger Celina. 

De var totalt borta i en veckan och hade två träningsdagar med totalt 3 seglingspass på 45 minuter vardera och sedan var det dags för race. Vindarna var blandade, allt från 4 m/s till 12 vilket gjorde seglingarna utmanande. Tyvärr hade det otur sista dagen och vinden blåste på ordentligt vilket gjorde att alla planerade seglingar inte blev av. 



För att summera tävlingen var både Celina och Oscar mycket nöjda och det var en härlig stämning i Newport bland resterande seglare och de blev minst sagt en ny erfarenhet rikare. De önskar nu att fler företag eller klubbar inspireras och skapar fler tävlingar som den här för det var så fantastiskt roligt. 

Top