Berntsson svensk mästare i matchracing

I helgen avgjordes GKSS Autumn Cup 2021 tillika svenska mästerskapet i matchracing på vattnet utanför Långedrag. Verktyget var GKSS sex Fareast 28R. Tio lag stod på startlinjen; tjejer och killar i blandade åldrar, som bjöd på tighta matcher i varierande förhållanden.

Veteranen i sammanhanget Johnie Berntsson tillsammans med Björn Lundgren, Peter Krull Andersson och Herman Andersson visade dock till slut att gammal är äldst. Tvåa slutade WINGS med Anna Östling, systrarna Annie och Linnéa Wennergren, Marie Grusmark och Annika Carlunger. På tredje plats landade Patrik Sturesson, Axel Munkby, Måns Holmberg och Henrik Eriksson.

Så här kommenterade Johnie Berntsson segern på sin facebooksida: "Stort tack GKSS och Björn Lundgren, Peter Krull Andersson och Herman Andersson för en grymt rolig helg och ett hedrande SM-guld. Känns extra kul att det var så jämnt och att vi har flera duktiga nya matchracingseglare som är riktigt vassa."

Så här skrev GKSS på sin facebooksida när mästerskapet var över: "Äntligen kan vi köra matchracing-tävlingar i Långedrag igen! En intensiv helg med fina race och mycket glädje när SM i matchracing/Autumn Cup avgjordes i helgen. Stort grattis Johnie Berntsson med team, som vann före Patrik Sturesson och Anna Östling."

Resultat:

1 Johnie Berntsson, GKSS
2 Patrik Sturesson, GKSS
3 Anna Östling, GKSS
4 Johanna Bergqvist, HJBK
5 Anders Karlsson, GKSS
6 Clara Svensdotter, GKSS
7 Adam Johansson, GKSS
8 Olof Lundgren, GKSS
9 Marius Westerlind, GKSS
10 Sara Edholm, Ekolns Segelklubb

Top