Ben Ainslie lämnar över rollen som rorsman

Sir Ben Ainslie har beslutat sig för att lämna över rollen som rorsman för Emirates Great Britain SailGP Team till kollegan Giles Scott. Anledningen är att han behöver lägga allt fokus på America's Cup. Ben Ainslie kommer att fortsätta som VD och majoritetsägare i Emirates GBR. Tillsammans med Giles Scott kommer fortsätta som rorsman i INEOS Britannia (America’s Cup). Missa inte klippet längst ner.

Ben kommenterar beslutet så här (fritt översatt): "Det är förmodligen det tuffaste beslutet jag har behövt ta i karriären. Som i alla stora beslut finns det många faktorer som spelar in. Som VD för både Emirates GBR och INEOS Britannia America's Cup Team, och viktigast av allt, som make och far, måste man någon gång inse att man inte kan göra allt. Jag har kommit till den punkt då det är dags att låta nästa generation kliva in.

Giles Scott. Foto: SailGP

Ben öser beröm över Giles, både i egenskap av seglare och person. De går långt tillbaka i tiden. Till en början tävlade de om att få representera Storbritannien vid de olympiska spelen i London 2012. Ainslie vann den gången vilket sedemera ledde till hans fjärde och sista guldmedalj i OS-sammanhang. Facklan gick vidare till Giles som tog guld i Rio 2016 (Finnjolle). I Tokyo 2020 tog han sitt andra OS-guld (Finnjolle).

Giles ser fram emot rollen som rorsman i SailGP. Utöver honom består Emirates GBR SailGP Team av Hannah Mills (strategi), Iain Jensen (vingtrim), Luke Parkinson (flight control), Matt Gotrel, Neil Hunter och Nick Hutton (grinders) och Hannah Diamond (reserv).

Top