SEASCAPE 27

Juni 21, 2015 @ 07:15:29   Foto SEARCH MAGAZINE

1 AV 12

SEASCAPE 27

27 FOT ren glädje

 

Seascape 27 är en innovativ och trailerbar sportbåt som passar lika bra till shorthandracing som till äventyrlig familjesegling. Detta är ett unikt koncept framtaget av seglare för seglare. Båten andas prestanda och fart men är samtidigt väldigt lätthanterlig. Vi provseglade båten under härligt blåsiga förhållanden sent i höstas och till vår hjälp ombord hade vi det Australiensiska matchracingesset Keith Swinton.

 

Seascapebåtarna byggs i Slovenien. I gänget som tar fram båtarna ingår det flera duktiga seglare. De har själva havskappseglingserfarenhet, bland annat från flera Mini Transat, men även från andra högpresterande klasser som RC44. När man sätter sig i båten märks det tydligt att den är designad med seglaren i centrum. Den är väl genomtänkt, praktisk och har väldigt många smarta lösningar. Det här är uppföljaren till Seascape 18 som kom 2009 och fick utmärkelsen ”European Yacht of the Year” i specialbåtsklassen. Enligt varvet har det redan sålts 50 stycken 27:or och 300 exemplar av lillasystern.

 

Eftersom båten har en fällköl som innebär att djupgåendet kan varieras från stabila 1,95 till grunda 0,95 meter kan man sjösätta båten med trailern från slip. Eftersom båten bara väger 1250 kilo borde man kunna dra den med ett vanligt B-körkort efter de flesta bilar. Det är så finurligt uttänkt att båt och trailer även kan rullas in i en 40-fots container. Så varför inte lägga kostnaden för vinterförvaringen på en båtfrakt till ett varmare land i stället. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för var nästa seglingssemester skall gå av stapeln.

 

Båten är som gjord för att kappsegla. Både för havskappsegling, gärna shorthanded, men även på bana med full besättning. Det finns ett uttalat mål från tillverkaren att få igång en väl fungerande entypsklass med egna kappseglingar och sociala evenemang.

 

Konstruktion och utrustning

Båten är byggd i glasfiber med modern infusionsteknik vilket ger ett lätt och starkt skrov. Man har även lagt in kolfiberförstärkningar runt kölbox samt i skrov och däck mitt i båten där riggen belastar.

 

Bygget andas god kvalité. Man har lagt mycket krut på finish och smarta lösningar den enkla och avskalade designfilosofin till trots. Båten känns ”extrem” i sin design och marknadsförs som en lämplig båt för havskappsegling. Först tyckte vi att detta var väl modigt men när vi seglat den en stund och sett några av de säkerhetsdetaljer man har lagt ner möda på, kändes det mer genomtänkt. Till exempel finns en smart förvaring för livflotte under sittbrunnsgolvet (tillgänglig utifrån). Man har plastat in ganska stora flytelement längs båda skrovsidorna och i fören, så skulle skrovet av någon anledning springa läck är tanken att båten fortfarande skall flyta. Den enkla utanpåliggande styrningen gör också att reparationer och nödroderinstallationer skulle gå lätt.

 

RIGG

Båten är utrustad med en enkel men funktionell kolfiberrigg. Den består av ett ganska smäckert rör av handlagd kolfiber och två par rejält svepta spridare. Att de är svepta blir viktigt då man valt att köra helt utan backstag. Det kändes underligt men vi pressade båten ganska ordentligt på alla bogar. Masten såg ut att uppföra sig bra och seglen gick att trimma. Man har valt att separera däcksinfästningarna för ytter- och innervant, en liten detalj som gör det enkelt att passera till och från fördäck. I maströret har man byggt in en likränna för storseglet. Detta är den seglingstekniskt bästa lösningen, men eftersom det är dyrt att bygga och krångligt att hissa undviks den ofta. Men då detta är en båt i hanterbara dimensioner upplevde vi att det gick jättesmidigt att hissa och även använda de fördragna revlinorna för att reva.

 

Exteriört

Båten ser modern och snabb ut. Stäven är aggressivt rak, det går kraftiga slag längs sidorna och aktern med sina två roder är bred och tvärt avkapad. Designidéer som man hämtat från de senaste generationerna moderna havskappseglare i Volvo Open 60 och Mini Transat klasserna.

 

Däck och sittbrunn

Som nämnts tidigare är fördäcket lättillgängligt. Sittbrunnen är väldesignad och det är en fröjd att jobba i den. Man seglar enkelt båten med två personer. Rorsman når travare och storskot. Gasten har full koll på hela fallbänken, övriga skot och trimtampar. Här känns det verkligen att rutinerade seglare har varit med och tänkt till. Om båten varit utrustad med en autopilot hade det inte varit några problem att kappsegla den här båten på en person.

 

Interiört

Nere i båten är det avskalat och enkelt. Man får en känsla av att man är ombord på en kappseglare. Till exempel finns det smart fack i det ”blöta rummet”, alltså toaletten, där man kan ta en blöt gennaker direkt från förpiksluckan och stuva undan den. Vill man använda båten lite mer upptäcker man snart att den är designad även med komfort i åtanke. Enligt tillverkaren sover man bekvämt fyra stycken ombord. Det går säkert, men det blir nog ganska trångt och mysigt. Det kräver att man får packa segel och annan utrustning lite smart. I grundutförandet är inredningen spartansk men det finns många smarta lösningar att kryssa för på tillvalslistan. Till exempel navigationsbord, smart placerat kylskåp under trappan, köksenhet et c.

 

Seglingsupplevelsen

Det här är en kompetent seglare. Vi testar båten i 5-10 m/s och med diverse segelkombinationer. Båten har storsegel, genua, ett stagsegel på ett eget inre förstag och tre undanvindssegel i olika storlekar och design. Båten är lättdriven, lättjobbad och känns mycket pålitlig. På kryssen får man koncentrera sig på styrningen och trim. Det känns som om det går bäst när vi inte lutar för mycket. När man får till det tar båten fin höjd och även i lite lättare vind kan man hålla farten runt fem knop. På en annars väldesignad båt tycker vi att mantågen har en lite för upprätt vinkel för att rorsmannen skall kunna sitta bekvämt när det lutar på kryssen. Kanske en inbyggd påminnelse om att man skall segla mer plant?

 

Det är en underbar känsla när man faller av med den här båten, den är stabil på halvvind. På läns planar båten lätt och när det kommer en våg vill den bara dra iväg på sköna långa surfar i över 15 knop. När vi blivit varmare i kläderna provocerar vi och seglar lite för högt med gennaker men det känns aldrig besvärligt. Genomgående för seglingsupplevelsen, förutom att det är en snabb och sportig båt, är att den känns säker och lätthanterlig. Att segla gennaker är inte som på äldre tyngre båtar där krafterna blir stora och styrningen svår. Det här är lätt och roligt, något som alla skulle kunna klara av.

 

SLUTSATS

Det här är en väldesignad liten båt full med smarta lösningar. Jag kan tänka mig att den är något dyr i mångas ögon. Speciellt om man räknar fot per krona. Men är man ute efter seglingsglädje per krona är den prisvärd. Jag tror att båten skulle fungera utmärkt för ett seglingsintresserat par, ett kompisgäng eller en liten familj. Eftersom båten är så lättskött och mobil borde det här kunna vara en båt som fler kan dela på. Man skulle kunna tänka sig kappsegling med kompisgänget och semestersegling med familjerna. Men startar man en båt-pool med denna båt har man ett potentiellt problem på sin hals. Den är så lätt att komma ut med och kul att segla att den kommer vara bokad mest hela tiden.

 

Teknisk data

 

PRIS CA 700 000 SEK EXKL. SEGEL

 

Design: Manuard YD/GIGODESIGN

Längd: 7,99 m

Bredd: 2,54 m

BREDD MIN: 2,40 m

Djupgående: 1,95 / 0,95 m

Kölvikt: 280 kg

TOTALVIKT: 1250 KG

Masthöjd: 11 m

Storsegel: 26 m²

GENUA: 21 m²

STAGSEGEL: 14 m²

GENNAKER: 80 m²

SRS: 1,24 l m²


KOMMENTERA

JuliePosted July 25, 2016 at 11:57

I heard a lot about Seascape 27 which is an innovative and trail able sport boat. I think Seascape boats are usually built in Slovenia. It is happy to know that Seascape 18 has won European Yacht of the Year award. photo editing companies
Reply
Robin SmithPosted July 25, 2016 at 21:34

Are you looking for the Belkin router customer support? Then, make a call at Belkin Customer support number 1-888-989-8478 and get rid of all the belkin router issues. We have a well trained and experts who can resolve the router issues within a short period of time remotely.
Reply
Cách Làm Dầu DừaPosted July 26, 2016 at 12:12

Much obliged for this incredible post, i discover it exceptionally fascinating and extremely well thoroughly considered and set up together. Cách Làm Dầu Dừa
Reply
pokemon go apkPosted July 26, 2016 at 12:50

I read your web journal every now and again and I just thought I'd say keep up the astonishing work! pokemon go apk
Reply
Mike SmithPosted July 27, 2016 at 19:23

If you are using the Dlink Router and facing the issues with it like connectivity issues or unusual slow internet speed, so no need to worry about that, just make a call at Dlink Customer Service Number 1-888-989-8478 and get rid of all the Dlink Router related issues easily and effectively.
Reply
Mike SmithPosted July 28, 2016 at 18:48

Are you facing the issues with the Linksys Router like dropping wireless connectivity, Slow download or upload? So kindly make a call at Linksys Customer Support Number 1-888-989-8478 and the issues has been resolved at the earliest by providing you affordable, quick and reliable solutions at a reasonable cost.
Reply
AnsaPosted July 29, 2016 at 06:38

The article about Seascape 27 sport boat is very nice, I have very much craze in sport boats. I think this boat is very easy to handle and has a very high speed. You have provided all the details about it and it is really helpful. directv packages
Reply
James AdamsPosted July 30, 2016 at 20:10

Are you facing the problems with the Netgear router related to the connectivity, so kindly make a call at Netgear Router Support Number 1-888-989-8478 and get rid of all the issues. The team of experts will take car of all the Netgear router issues and resolve it easily and effectively.
Reply
kavinPosted August 02, 2016 at 07:05

Terrific blog you possess in this case, such a lot of fascinating advice!.. phen375 reviews
Reply
Mitchell StarksPosted August 03, 2016 at 19:20

QuickBooks Customer Support Number 1- 800-518-1838 is always there for your support. It renders services 24*7. They have quite skilled technicians who carry out the work very remotely and they don’t even disturb the customer at all. call QuickBooks Customer support number 1- 800-518-1838 is quite reliable and reachable 24*7.
Reply
kavinPosted August 06, 2016 at 07:31

Delight maintain this approach awesome succeed and additionally Document wait for a great deal more on your stunning blog posts. wimpernverlängerung
Reply
Mike SmithPosted August 08, 2016 at 20:02

Facing issues with the Dlink Router? Having connectivity issues or facing slow internet speed while using Dlink router? No need to worry, just make a call at d-link support number 1-888-989-8478 and get resolve all the issues which you are facing with the Dlink router.
Reply
kavinPosted August 10, 2016 at 08:30

This kind of seems totally best. Every one of these little information are manufactured together with lots of backdrop information. I prefer that a whole lot. phen24 reviews
Reply
jason90hallPosted August 10, 2016 at 23:18

Get QuickBooks customer support through certified technician who ready to provide QuickBooks Customer Service around the clock. For that you need to dial QuickBooks Customer Support @1-855-888-1002 toll-free and fix all issue just in minutes. For more info visit our site http://www.quickbookscustomerservicephonenumber.com
Reply
Mitchell StarksPosted August 11, 2016 at 23:43

QuickBooks is best accounting software which makes our financial and accounting related work easy. It was launched by Intuit in 1983. To till date to now, it has changed rapidly. Now QuickBooks 2016 version launched recently. QuickBooks Customer support team is ready to provide any type of support related to QuickBooks. If you would like to get more details about new QuickBooks set up, call QuickBooks Support Number 1- 800-518-1838 (toll-free) and find all technical and upgrading information related to QuickBooks.
Reply
Mitchell StarksPosted August 12, 2016 at 00:14

QuickBooks is best accounting software which makes our financial and accounting related work easy. It was launched by Intuit in 1983. To till date to now, it has changed rapidly. Now QuickBooks 2016 version launched recently. QuickBooks Customer support team is ready to provide any type of support related to QuickBooks. If you would like to get more details about new QuickBooks set up, call QuickBooks Support Number 1- 800-518-1838 (toll-free) and find all technical and upgrading information related to QuickBooks.
Reply
Mitchell StarksPosted August 12, 2016 at 23:05

QuickBooks Customer Support Number 1- 800-518-1838 is always there for your support. It renders services 24*7. They have quite skilled technicians who carry out the work very remotely and they don’t even disturb the customer at all. QuickBooks Customer Support number 1- 800-518-1838 is quite reliable and reachable 24*7.
Reply
Mitchell StarksPosted August 12, 2016 at 23:28

QuickBooks Customer Support Number 1- 800-518-1838 is always there for your support. It renders services 24*7. They have quite skilled technicians who carry out the work very remotely and they don’t even disturb the customer at all. QuickBooks Customer Support number 1- 800-518-1838 is quite reliable and reachable 24*7.
Reply
Robert SmithPosted August 25, 2016 at 19:34

If you are using Cisco Router and facing the issues like dropping connectivity or unable to connect to the internet. Then, make a call at Cisco Customer Service Number 1-888-989-8478 and the well trained technicians will fix each and every issues within a matter of time. The professional will remotely access your system through an application and eliminate your problems instantly, if needed, with reliability.
Reply
Andrew StraussPosted August 26, 2016 at 21:03

We at Antivirus Number provide complete tech support for any kind of antivirus issue. Whatever your issue is, our Certified Technicians fix your issues quickly and efficiently. Our Certified engineers will take the control of your computer through our Remote access and will fix your computer the best way.
Reply
Andrew StraussPosted August 26, 2016 at 21:28

We at Antivirus Number provide complete tech support for any kind of antivirus issue [url= "http://www.antivirusnumber.com/mcafee-customer-support-number.php”] mcafee customer service[/url], [url= "http://www.antivirusnumber.com/webroot-customer-support-number.php”] webroot customer service [/url], [url= "http://www.antivirusnumber.com/kaspersky-customer-support-number.php”] kaspersky customer service [/url], [url= "http://www.antivirusnumber.com/norton-customer-support-number.php”] norton customer service[/url] etc. Whatever your issue is, our Certified Technicians fix your issues quickly and efficiently. Our Certified engineers will take the control of your computer through our Remote access and will fix your computer the best way.
Reply
Andrew StraussPosted August 26, 2016 at 21:29

We at Antivirus Number provide complete tech support for any kind of antivirus issue mcafee customer service, webroot customer service , kaspersky customer service , norton customer service etc. Whatever your issue is, our Certified Technicians fix your issues quickly and efficiently. Our Certified engineers will take the control of your computer through our Remote access and will fix your computer the best way.
Reply
Ansiba DonPosted August 29, 2016 at 08:51

It is the first time I am hearing about Seascape 27. Seascape 27 is an innovative and trail able sport boat that is equally suited to racing as shorthand for adventurous family sailing. I am sure that it will be very interesting game. Jewish jobs
Reply
andrewPosted September 05, 2016 at 09:54

Sensational article! autoblow blast
Reply
brayPosted September 08, 2016 at 18:37

Best article on the web right now. plus 500 webtrader download
Reply
steroidsv32Posted October 06, 2016 at 11:04

It is still advisable to consult a health professional before buying any kind of nutritional supplement.steroids for sale Keep the above-mentioned factors in mind and also do a little research of your own to find more about the nutritional supplements available today.
Reply
ravenclawisbackPosted October 06, 2016 at 12:34

Yes, mate. I couldn't agree with you more on this. Your stuff just keeps getting better and better. banc de binary demo account
Reply
ravenclawisbackPosted October 08, 2016 at 07:04

SEASCAPE 27. WHAT AN AMAZING ADVENTURE! increase traffic on your website
Reply
pioneerseoPosted October 25, 2016 at 12:53

All our Car Covers are backed by our exclusive Lifetime Warranty and a Perfect-Fit Guarantee. Your purchase is also protected by a 30-day risk free, money back guarantee should you not be 100% satisfied with your Chevrolet Corvette Car Covers. Order now and take advantage of our Free Shipping.jeep grand cherokee car cover
Reply
millePosted October 27, 2016 at 12:06

Easily this page will probably irrefutably possibly be well known involving many blogs persons, car without any conscientious articles or blog posts or maybe opinions. help with case study
Reply
andrewdavidPosted November 12, 2016 at 16:30

You always provide us with the best stuff to read, mate. This article is yet another reason why you are the no.1 writer in the world. You have done an impressive job here and I hope you keep it up. Heart of Vegas Slots
Reply
andrewPosted November 13, 2016 at 12:45

Quality work from you once again, mate. You've shown here today why you are one of the best writers in the world right now. I just hope that you can continue to give us more stuff like this. pull your ex back
Reply
AndrewPosted November 15, 2016 at 20:10

Reading whatever web page may make many people only just intend to get a greater number of appetite suppressant. I did a huge i was first fantastic content and articles using. The technology very likely directed for those tier yet it’s top-quality. Document quite often dispatch you will.
Reply
ravenclawisbackPosted November 27, 2016 at 07:25

This article is one of the best articles that I've read. You have done a very impressive job over here, mate. I just hope you'll continue to do more amazing jobs like this. online sheet music
Reply
andrewPosted November 27, 2016 at 19:21

Thanks a lot for posting this important information about this topic here. This information has helped me a lot. I just wish you would keep giving more informative articles like this. online dog trainer
Reply
andrewPosted November 30, 2016 at 08:22

I really think that one of the best articles is this one. It has everything. I needed this information to prove wrong my teacher. I knew this was happening. But my teacher did not agree with me. Now, he'll know I was right! Thank you! Best Online Survey Sites
Reply
mikasasa21Posted January 02, 2017 at 16:37

This seascape can help me a lot thanks for sharing with us
smart watch mediatec
how to install pokemon go on apple watch

play team fortress 2 non steam download free
Reply
alstonPosted February 17, 2017 at 13:03

Thank you so much for the sharing. All contents were expressed in a clear n simplified manner n it was meaningful too. good morning love romantic wallpaper
Reply
andrewPosted February 26, 2017 at 11:37

Happy with the work here. I wanted some information on this topic and you have given me exactly that here. I have never been more happy and satisfied with a writer's work as I have been here. How Many Days Until Christmas
Reply

KOMMENTERA

Security Image

LÄS SENASTE NUMRET

page1

DE FEM MEST LÄSTA

Isvett med Sjöräddningssällskapet i...

Runt om i Sverige är det nu sportlovstider, och kylan håller på många håll i sig. Att ge sig ut på skridskor eller i en isjakt är populärt sportl...

Snygga bilder från M32 Miami Winter...

Nyligen seglades den andra av fyra deltävlingar i M32 Miami Winter Series som har vä...

Arkema Mini 650 - en spektakulär fo...

I videon nedan får vi höra mer om den nya Mini 650:n Arkema 3. Båten har de s...

m507_crop169014_1024x576_proportional_14880671227A13

Japanska traditioner när SoftBank l...

Med ett traditionellt japanskt dop och ceremoni döptes och presenterades igår S...

Fler och fler OS-medaljörer till Em...

Som ung jolleseglare såg man ofta hur konkurrenterna la mycket träningstid p&ar...
x