FASTER, HARDER, KRONBEE!

Träna som en friidrottare och slipa formen från topp till tå på kronBee TrainingCamp!


Med friidrott som träningsredskap kan man lära kroppen och huvudet att prestera maximalt när det gäller uthållighet, explosivitet och snabb återhämtning. Viktiga kvaliteter i all typ av sporter, inte minst segling.


  Elitfriidrottaren Robert Kronberg erbjuder en ny nish inom träningsvärlden - friidrottsresor för motionärer. - Friidrott som träningsverktyg är en mycket komplex fysträning och utan att vara för kaxig så skulle jag vilja påstå att friidrott som sport är den mest kompletta. Synsättet bygger på att ha så få svaga länkar, både fysiskt och mentalt, som möjligt. Ett tanke- och arbetssätt som man har glädje av oavsett sport och nivå på målsättning, berättar Robert som till våren åker med ett nytt gäng till Playitas Resort på Fuerte Ventura.


  Efter nästan 25 år på tävlingsbanan och 15 på absolut elitnivå, med både OS och VM final samt ett EM brons i häcklöpning på meritlistan, har Robert Kronberg samlat på sig en enorm mängd av kunskap vad gäller träning, målfokus och motivation. Allt detta förmedlar han under veckolånga läger utomlands och kortare minicamps på hemmaplan i Sverige. Jag träffar honom över en kopp kaffe för att ta reda på mer om kronBee-konceptet.


   Gästerna på campet är allt ifrån något mulliga motionärer till rena tränings-freaks med minst en sak gemensam; levnadsglada människor som älskar träning och vill utvecklas. – Det är lätt att fastna i sin egen träning och då blir motivationen också därefter. Under veckan ger vi verktyg från friidrottens olika läror (hopp, sprint och löpning) i form av en bred övningsbank i kombination med en föreläsningsserie. Vi vill vara en motpol till dagens kortsiktiga tänk som finns i samhället överlag med fokus på snabba resultat. Vi använder oss t ex av ett slingredskap som heter redcord för träning av bålstabilitet, funktionalitet och nervsystemet. Olika muskelgrupper slår på olika bra och ju starkare du är i signalen desto mindre chans är det att du skadar dig och får förslitningar. Man kan inte fuska sig till framgång, man måste bygga från grunden för att kunna utvecklas!

  På varje resa tar Robert med sig ytterligare en person från friidrottens värld. – Mattias Sunneborn och Mustafa Mohammed var med förra året, i januari är Maria Akraka med och i mars Malin Ewerlöf. 


  Träningsupplägget är tufft, samtidigt som Robert poängterar att det är semester, det finns mycket fri tid och man hinner med en massa kul vid sidan om träningen. – Men man måste ha i åtanke att campet är intensivt och vi rekommenderar inte folk att träna på det sättet i vardagen. Vi vill få folk att tänka utanför boxen och utmana sig själva till att utvecklas, både som idrottare och människa!


  Robert erbjuder även samma koncept på hemmaplan via KronBee MiniCamps. – Vi kör helger och ger deltagarna valda delar av KronBee-konceptet; matnyttiga övningar, en eller två föreläsningar och lite andra trevligheter, avslutar Robert.


  Just nu håller man på att expandera utbudet och startar inom kort upp Deluxe-resor till Turkiet, så håll utkik på hemsidan!


www.kronbee.com 

www.redcord.se

www.apollo.se


Text Search Magazine 

Top