Transat Quebec St Malo - Hej (rapport 1)!"

Just nu seglar Mikael Ryking Transat Quebec St Malo med sin Talanta (Class 40).


Här kommer en rykande färsk rapport från Mikael. Fritt översatt;

"Vår relation till floden Saint Lawrence är fortfarande något spänd. Vattenrdaget har så här långt inte visat minsta lilla kärlek, bara ilska. Det är bara att konstatera; när 25 knop vind möter 4 knop ström blir det vilt, vått och väldigt knöligt.

Vi gjorde en riktigt dålig start. Vi förstod inte den franska rösten som ljöd från högtalarna på startbåten. Vi trodde till exempel att varningssignalen som markerade 8 minuter innan start var 5 minutaren. Vi var vilsna. Efter starten lyckades vi dock plocka båt efter båt och lämnade de flesta bakom oss. Vi fick en riktigt fin segling framför Quebec stadssiluett innan vinden och strömmen gjorde sig alltför påmind.

Några timmar senare minskade vinden samtidigt som riktningen på strömmen skiftade. Det blev en riktigt utmaning att undvika att driva bakåt med tidvattenströmmen. Positioneringen varierade konstant mellan båtarna. Vinden avtog och de första solstrålarna på flera dagar gav sig till känna. Vi njöt av en fantastisk middag på railen. Relationen till Saint Lawrencfloden hade mjuknat något och vi började faktiskt tycka om varandra."

Mikael Ryking / Talanta

Top