TBT: De 5 bästa seglingsfilmerna?

Torsdagar tar vi ibland tillfället i akt och gottar oss i lite nostalgi. Denna torsdag har vi grävt fram en lista över de bästa seglingsfilmerna och den självklara frågan är såklart; håller den ännu? Finns det några bubblare eller utmanare?

Detta är en Throwback Thursday (TBT) från 2014-02-13. Här har vi listat fem. Vilken är din bästa seglingsfilm?

1 - Wind

Skapad 1992 i sann åttiotalsanda. En klassiker för alla med intresse för havet eller segling. En film om utmanaren Endevour i America's Cup.

2 - S.O.S 

En av de mest uppskattade sjösportsfilmerna, men kanske inte den som håller högst kvalitet seglingsmässigt. Frågar du en svensk idag om de vet något om segling, svarar alltid någon med referat till Sällskapsresan. En av de mer klassiska scenerna i klippet nedan.

3 - Deep water

En grym film om "the mystery man" som gjorde sig känd under tidiga år inom solosegling i England. En man som utgav sig för att vara något som han inte var och ha  gjort något som kanske inte var sant.

4 - Morning Light

Här avbildar produktionsbolaget Disney ett ungt lag som tar sig an en tävling mellan USA:s västkust och Hawaii. Allt från det sociala till de materiella utmaningarna speglas. Det är en brokig skara som kvalar in till en tidig reality-(tv) film. Idag är några i besättningen akutella i Volvo Ocean Race med Team Alvimedica.

5 - Master and Comander

Klassisk "pirat-film" med specialeffekter a la Hollywood. En grym film som tar upp både sjömannasidan samt upptäcktsresandebiten. Filmen berättar både om ledarskap och strategi på ett örlogsfartyg samtidigt pågår jakten om att vara först med att placera världen på kartan. Mycket action!


Top