Ny båt: ClubSwan 50

Igår presenterade Nautor’s Swan sin nya ClubSwan 50, det senaste tillskottet i deras modellserie. Båten är designad av Juan Kouyoumdjian, som också designat många vinnande racingbåtar som Volvobåtarna Groupama och Ericsson 4. ClubSwan 50 är en entypsbåt där tanken är att den både skall vara en ypperlig racingbåt och lätthanterad vid cruisingsegling. Båten är byggd helt i kolfiber, med kolfiberrigg och dubbla roder.

Ordförande i Nautor’s Swan, Leonardo Ferragamo, kommenterade det senaste tillskottet I Swanflottan: “Vi utlyste en tävling bland världens bästa designers för att skapa en innovativ ikonisk design som inkluderade ny teknologi och nya material, med god prestanda och som är lätt att segla. Resultatet är ClubSwan 50, en imponerande båt som kommer tilltala yngre och tävlingsinriktade seglare, men ändå tillåta nöjet i cruisingsegling i sann Swan-anda”.

Lanseringen av ClubSwan 50 är också den officiella inledningen på firandet av båttillverkarens 50-årsjubileum sedan starten 1966. Nautor’s Swan har också lång erfarenhet i skapandet av entyps-klasser med föregångare till den senaste modellen som Swan 45, ClubSwan 42, Swan 601 och Swan 60. Alla dessa klasser har varit populära owner-driverklasser.

Detta är också tanken med ClubSwan 50:an, som skall bli en professionellt arrangerad sådan klass med en global racingkalender. Eventen skall seglas på tre kontinenter fördelat på fyra serier. Avslutningen på dessa serier skall vara en Nations Cup där deltagarna seglar för sin hemmanation.

Mer information finns på hemsidan, www.clubswan50.com.

Top