Lägg in annons

Meddelande
Ring

Ring Oscar Lundqvist

Dela
Tipsa
Skriv ut

Kontakta

Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du samtidigt användarvillkor samt hantering av personuppgifter.

J/70 i toppskick

Pris: SEK 445 000
År: 2017

Säljare: Oscar Lundqvist, 25 October. Sverige, Göteborg

Beskrivning

Unikt tillfälle att köpa en J/70 i princip nyskick och med all utrustning, seglingsklar och redo för fortsatt satsning i en av världens roligaste och mest konkurrensutsatta klasser. Utöver en seglingsklar båt levereras även båten med en stor mängd erfarenheter, med ett nytt segelställ från North Sails och vi delar gladeligen med oss av våra erfarenheter från fem säsonger i klassen till nästa ägare.

Båten är väl omhändertagen och alla lösa tillbehör har blivit utbytta/uppgraderade för entypssegling i enlighet med klassregeln. Båten levererades april 2017 och har använts i begränsad utsträckning. Båten har alltid förvarats på trailer och har förvarats inomhus under vinterhalvåret. En väl underhållen båt syns genom att plasten fortfarande har sin ursprungliga vita färg, vanligtvis blir plasten gulare i takt med användning/ålder. Under 2019 har även roder/köl blivit kontrollerad med lasermätning för att kontrollera en rak profil (vi har ej gjort några ändringar på köl och roder). Båten har kontinuerligt blivit polerad och vaxad för bästa finish. Båten har fina resultat och vi har placerat oss i toppen på de flesta skandinaviska regattor (svenska mästare, danska mästare och nordiska mästare). Vi har även seglat EM och VM med goda resultat då båten blivit inmätt och godkänd enligt klassregeln och vi har inte haft några strukturella skador eller andra problem med båten. Således är detta ett perfekt tillfälle för den som vill göra en satsning och kunna börja med ett redskap i toppklass.

Båten levereras med följande utrustning:

Sun-Way trailer

Samtliga kapell från Harken (överkapell, underkapell, mastkapell, roderfordral, kölkapell, nedgångskapell, kapell till lucka i fören)

Diverse uppgraderingar (nät och rullprofil till gennaker för smidigare hissning/nedtagning, latta till akterstag, windex etc.)

Samtliga tampar har blivit uppgraderade från original (enligt klassregeln) och är splitsade och uppmärkta

Säkerhetsutrustning (ankare, livboj, första-hjälpen, brandsläckare)

Motor Mercury 2,5 hp

Mastfäste till Raymarine T060 och ProStart Velocitek

+ Diverse utrustning till trailer/båt för transport och hantering
Medföljer även en hel del tuning tips till båten som baserat på trimguider och egna erfarenheter.

Segel:
North Main F-1 juni 2019 använd två regattor
North J6-High Clew aug 2019 använd en regatta
North AP-1 gennaker aug 2019 använd en regatta
North AP-1 gennaker juni 2017 ok skick
Äldre UK gennaker duger till träning/reserv

Begärt pris: 41 500 EUR ink moms (anskaffningsvärde på båt + tillbehör >58 000 EUR). Båten kan säljas med eller utan moms
Top