Yrvind tillbaka i verkstaden

I förra veckan trailade Yrvind, tillsammans med sin kompanjon Thomas Gran, Exlex från Hunnebostrand till verkstaden i Västervik. Resan, som tog dryga fem timmar, gick smärtfritt och alla kom fram till östkusten i gott skick, rapporterar Sven på sin blogg. 

“Att det går att traila Exlex är en av hennes många fantastiska kvalitéer. Förra året tog vi Exlex 1.0, 5.76m lång, till Dingle i Irland och sen seglade jag henne till Madeira, 2011 trailade jag den 4.8m långa gula båten till Irland och seglade henne till Martinique… Jag har trailat flertalet av mina båtar till olika ställen, varför inte” 

Även om hon inte är speciellt stor drog Exlex till sig mycket uppmärksamhet i Hunnebostrand, och Yrvind mötte en strid ström av nyfikna besökare som ville ställa frågor om både b åren och projektet. 

Men nu är båten alltså tillbaka i verkstaden, och Yrvind har en lång lista med saker som ska fixas innan avfärd. “Jag är otroligt nöjd med Exlex. Hon seglade snabbt och högt. Om jag bara är noggrann med mina förberedelser kommer resan att gå strålande” 

Följ Yrvinds äventyr på Youtube, på bloggen och donera här

Top