WINCH AV FINASTE KRISTALL PRIS TILL VINNAREN I HUNDRAÅRINGARNAS HYLLNINGSREGATTA

De finaste priserna i Hundraåringarnas Regatta i Mariefred är två vackra skulpturer i konstglas. Senaste tillskottet är en winch i kristall signerad glaskonstnären Olaf Stevens. Han har tidigare försett Classic Yacht Cup Sweden med winchar i kristall, men den här är en utveckling av hans tidigare skulpturer. Den har skapats vid Ulva Kvarns glashytta utanför Uppsala.

Olaf kommer själv att delta i hyllningen av de hundraåriga segeljakterna utanför Mariefred den 25-28 juli. Han seglar kustkryssaren Solbris som ritades av Jac M Iversen och byggdes vid Linköpings Båtvarv 1950.

Olaf Stevens kristallwinch är ett vandringspris som kommer att gå till totalsegraren i regattan.

Olaf Stevens är professor I concept design, glas och keramik vid Design Academy I Eindhoven I Holland. Studio Olaf Stevens erbjuder unikt konstglas, men också munblåst sommelierglas. Han designar och producerar exklusivt bordsporslin av högsta kvalitet för Michelin stärnrestauranger. Därtill kommer exklusiva smycken i guld, pärlor och poslin. Här finner du mer information om hans design. 

Vi har tidigare berättat om kosterseglaren Lars Sesterviks segel i glas som blir vandringspris för segraren i klassen Hundraåringar och äldre. I det nummer av den tryckta tidningen SEARCH som kommer inom kort finns ett porträtt av Lars Sestervik som i sitt konstnärskap hämtar inspiration från hav, stränder och segling.

SEARCH Magazine belönar den snabbaste hundraåringen i Mariefred (line honors) med vandringspriset Sjöjungfrun i årets upplaga av Search Magazine Classic Yacht Challenge.

TEXT OLLE APPELBERG

Top