Wallén vann M32 cup Göteborg

Inför sista racet hade Wallén en knapp leding och låg bara ett poäng före Lööf och två före Rahm. Allt kunde hända men Wallén och hans team höll för trycket och lyckades hålla både Lööf och Rahm bakom sig och fick ta emot publikens jubel på kajen. Så här summerar Mattias Rahm på Panasonic båten veckan som gått:  


”Det har varit ett superlyckat event med bra segling, mycket publik och en dramatisk avslutning. Inför det sista racet hade alla i topp tre chans på vinsten. Vi startade bra men efter lite kalabalik vid banbegränsningen blev vi omkörda och tappade viktiga placeringar. Hatten av till Lööf och Wallén som seglat stabilt och Speakat som verkligen är på gång och blir bättre för varje race.
Vi var riktigt sura ett tag efter sista racet men eftersom det är poängtotalen på regattan och inte  placeringen på regattan som räknas till säsongen så är vi ändå grymt nöjda med resultatet. det har varit höga berg och djupa dalar, dagen efter att vi nödreparerat vår båt var vi dåliga men vi tog oss samman och var bästa team sista dagen. Nu ser vi verkligen fram emot seglingarna i Oslo om två veckor.”


Nästa stop för M32 cup är Akers brygge i Oslo 11-14 Juni. Seglingarna där genomförs parallellt med med Faerder seglingen och den folkfest det innebär. Vi ser fram emot mer spännande action då.

Resultat här

Top