Wallén Racing rensar sista dagen – M32 Gold Cup

Fjärde och sista dagen gick i samma färg som de tidigare, soligt varmt, vridig vind på mellan 3-4 m/s. Och så klart, Wallén Racing som visar var skåpet ska stå.

I sista dagens första race strulade det dock till sig och besättningen fick en DNF, did not finish, då ett fall inte fungerade. Efter motgången kom dock Wallén Racing tillbaka starkare än någonsin och levererade 4 spik, totalt 12 på hela serien. Fantastisk fart genom vattnet, de smidigaste manövrarna och prickfri taktik gjorde dem ostoppbara. Att besättningen sedan hade två 3:or som sämst med sig gjorde inte det lättare för konkurrenterna.

Hans Wallén beskriver själv regattan som fantastisk, med nya segel, en grym besättning och bra träning i januari där de lärde sig massvis.

Wallén Racing seglades av: Anders Dahlsjö (seglat America’s Cup med Victory Challenge och VOR med Ericsson 3), Jonas von Geijer (före detta Olympisk 49er seglare), Philip Carlsson (proffsseglare med bakgrund i Starbåt) and Hans Wallén (Olympiskt silver i Starbåt i Atlanta, tidigare seglat Tornado samt 9 VM titlar i olika klasser).

Den egentliga fighten låg mellan 2:an och 3:an. De två teamen, Rahm Racing och Lööf Racing, som vanligt vis slåss om första platsen, gjorde de sista racen spännande. Inför sista dagen ledde Rahm Racing mot Lööf, ett resultat de inte riktigt orkade hålla. Under de två sista racen tappade Rahm och Lööf gick förbi i resultatlistan.

Peter Gustafsson, VDn för M32 Cup, kommenterar regattan så här.

”Jag tycker det är fantastiskt för klassen att se nya lag höja ribban. Jag visste ju sedan tidigare att Hans Wallén var att räkna med, men så konsekvent segling har jag aldrig sett honom göra. En annan båt som förvånade mig var Randy Miller från San Fransisco. För att vara så pass ny i klassen och med en ung om även energifylld besättning blev de den bästa Amerikanska båten och 4:a totalt. Wow”

Arrangören vill tacka alla besättningar som ställt upp och staden Miami. De hoppas på att detta blir en återkommande årlig regatta och hoppas på upp till 15 besättningar på banan.

Hela resultat serien finner ni på m32cup.com

Top