VOR-seglarna hoppas komma fram till Kalle

Dagen före dopparedan är här och rutinerna för idag ser olika ut för alla. Några kanske inte ens firar jul medan andra är i full stress för att hinna. Några som garanterat önskar sig ett julmirakel är Volvo Ocean Race seglarna som längtar efter mållinjen i Melbourne. 


Det är en stor spridning på fältet och Mapfre utökar sin ledning, de har nu i skrivande stund (23/12 06:00 UTC) 542 sjömil till målgången. Navigatörerna kollar hela tiden de olika väderrapporterna och ritar nya rutter för att stanna i lågtrycken så länge som möjligt. 

Mapfre har nu gippat norrut och alla meter de seglar är direkt påväg till Melbourne och varmare breddgrader. De spanska teamet har haft några riktigt kalla nätter och längtar efter både julen och värmen. 

Martin Strömberg och besättningen har haft några tuffa dagar med lite tryck och deras rutt pendlade mellan 4 dagar och 8 dagar... De kommer förhoppningsvis anlända lagom till resterna av julbordet och när resten sitter med pizza. I nuläget har de fått fart på båten och är bara 50 sjömil efter Scallywag, go go go! 

 

Klippet ovan är från i onsdags och nu ser det minst sagt lite annorlunda ut. 

Top