VOR: Inatt går starten av Leg 7

Inatt går starten av Leg 7 i Volvo Ocean Race från Aukland i Nya Zeeland till Itajai i Brasilien. Etappen är den längsta i hela racet och dessutom den mest fruktade. 

Båtarna ska djupt ner i Södra ishavet och runda Kap Horn innan de till slut når värmen i Itajai efter en resa på hela 7 600 sjömil. De kommer att segla i några av världens kallaste och tuffaste hav - genom stora vågor, isande kyla och hård vind. 

– Det kommer att bli väldigt kallt. Det är förmodligen den bästa segling du kan få, säger Team Brunels skeppare Bouwe Bekking.

– Att runda Kap Horn ger ett stort psykologisk lyft då du vet att Södra ishavet är bakom dig och att det blir varmare för varje sjömil norrut. Det kommer att bli stunder som du hatar, men du vet att bättre tider är framför dig och när du anländer till Brasilien kommer du glömma de dåliga stunderna och komma ihåg de bra.

Det sammanfattar den kommande seglingen ganska bra och vi kan inte annat än skicka lyckoönskningar och heja. Starten är inatt 01:00 svensk tid och kommer visas här nedan. 

Information tagen från Pressmeddelande från Volvo Ocean Race. 

Top