VOR, etapp 5 annuleras, räknas inte i sammandraget!

Den femte etappen mellan Nya Zealand och Brasilien kommer inte att räknas med i det totala sammandraget av poäng. Detta efter att fyra av de sex båtarna i fältet haft problem och skador på sina båtar. Endast Groupama och Puma har seglat utan problem på den här etappen. Seglingsledningen har därför tagit beslutet att annullera seglingen då säkerheten och gentlemannamässig segling inte kan garanteras.


Knut Frostad som är tävlingsledare säger:

"Leg five has been very brutal to the fleet and it´s better if the boats now just makes sure they stay i one piece and dont take any unnessesary risks" 

På ledande Groupama togs beslutet emot med blandade känslor. Gropama hade en bra chans att komma närmare totalledaren Telefonica i och med resultatet i den här etappen. Skeppare Frank Cammas meddelar.

"We feel like we have sold the butter and lost the money, but of course safety is the main concern in this kind of races."

Från huvudsponsorn Volvos sida har de PG Gyllenhammar, Leif Johansson och Harald Treutiger gått samman i ett gemensamt uttalande.

"För Volvo har säkerheten alltid stått i centrum och det här känns som ett naturligt beslut. Det är bättre att sakta ner och hålla avståndet till bilen framför än att lita på att krockkuddarna ska rädda passagerarna.

Nästa etapp kommer att genomföras som planerat dock efter en noggrann genomgång av båtarnas hälsa. 

Top