Volvo Ocean Race till Göteborg i juni 2018

Pressmeddelande från Göteborg & Co: Datumen är klara för nästa stora seglingsfest. Den 14 - 21 Juni 2018 kommer Volvo Ocean Race tillbaka till Göteborg och Frihamnen. Denna gång med både målgång och start av sista avgörande etappen av världskappseglingen. men också med spännande seglingar i Göteborgs skärgård.

Nästa omgång av Volvo Ocean Race startar i Alicante i höst. Efter tio månader till havs med hamnstopp i samtliga kontinenter återvänder båtarna till Europa. Där blir Göteborg det sista hamnstoppet innan världsomseglarna seglar den avgörande sista sträckan. Målgång för båtarna i Göteborg är beräknad till 14 juni 2018 och etappstart från Göteborg blir på torsdag den 21 juni, dagen före midsommarafton.

– Det blir det flera spektakulära seglingsmoment med både målgång och etappstart som kan vara avgörande för hela tävlingen. Evenemangsområdet byggs upp i Frihamnen och förutom seglingen kommer staden visa hur stadsutvecklingen fortsätter i området, säger Camilla Nyman VD för Göteborg & Co.

Starten på näst sista etappen av jordenruntseglingen går från Cardiff (Storbritannien) den 10 juni och båtarna förväntas komma i mål i Göteborg någon gång mellan 14 - 15 juni beroende på väder och vind. Göteborg är det sista hamnstoppet innan slutmålet Haag (Holland).

Under det åtta dagar långa evenemanget i Frihamnen så kommer det utöver folkfesten i att finnas många chanser för att se båtarna segla. Inport race utanför Långedrag kommer att seglas på söndag 17 juni.

Fakta om Volvo Ocean Race:

- 2017-18 blir det den 13:e upplagan av tävlingen som startar i Alicante och når Göteborg ca den 14 juni.

- Göteborg har varit värdstad vid tre tillfällen tidigare; hamnstopp 2002 och målgång 2006 och 2015.

- Båttypen som används heter Volvo Ocean 65 och är en toppmodern entypsbåt som tagits fram just för tävlingen. Alla tävlingsbåtar är identiska och levereras färdiga att segla.

Mer information finns på www.volvooceanrace.com

Top