Volkswagen X-35 Världsmästerskap i Malmö 2013

Volkswagen Stockholm och Whyshore meddelar att 2013 års X-35 Världsmästerskap kommer att hållas i Malmö, från august 27 till september 1. Huvudarrangören och organisatören är Nacka Strand Yacht Club med en lokal partner. Platsen arrangemanget kommer att hållas på i Malmö kommer att vara Dockan i Västra hamnen, ett nytt område i utveckling.

För första gången kommer Världsmästerskapet i X-35 att hållas i Sverige. Whyshore Yachting & Marketing kommer att stå för organisationen, vilka introducerade Volkswagen X-35 Cup 2010. Idag har cupen över 15 deltagare. X-35 klassen har växt till att bli en väldigt aktiv klass i Sverige sedan starten av Volkswagen X-35 Cup. Därför är Sverige och Malmö ett självklart val för nästa Världsmästerskap.

"Ambitionen som det Svenska X-35 Förbundet har är att VM 2013 i Malmö ska vara ett stort internationellt arrangemang, både till havs och på land. Vi tror att detta kommer att bli väldigt tävlingslystet med mer än 30 båtar men det kommer även att vara stora sociala aktiviteter i land. Malmö och Köpenhamn erbjuder stora möjligheter för medföljande familjer att roa sig medan seglare är ute och tävlar till havs. De svenska X-35 lag som deltar kommer att göra sitt yttersta för att ta hem titeln! Jag ser fram emot att se alla X-35 vänner i Malmö i augusti 2013”, säger Peter Pohl, ordförande i Svenska X-35 Förbundet.

Volkswagen Stockholm som stolt partner till cupen ser verkligen fram emot att få toppa årets Volkswagen X-35 Cup med ett Världsmästerskap, det är verkligen fantastiskt.

"När det väl gäller är Volkswagen alltid bäst, jag är övertygad om att vårt unga Volkswagen Sailing Team kommer att vara minst lika bra", säger Tobias Rückert chef för Volkswagen Stockholm.

År 2005 introducerades X-35 One Design, klassen hade en explosiv start som mest har startfältet bestått av över 50 båtar. Båten är designad av seglare för seglare. Förutom racer på högsta nivå är X-35 en välfungerande och sportig familjebåt med 8 kojer och de flesta bekvämligheter. Det effektiva segelplanet utan stora och tunga genuor gör dessutom båten mycket lätthanterlig.

”Gilla” Volkswagen X-35 Cup på Facebook och få direktrapporter från race, titta på intervjuer och bilder. Resultat och mycket mer finns på hemsidan.

Top