VM i OK-jolle: Niklas Edler 0.4 poäng från guld

VM i OK-Jolle går in på sin sista, men viktigaste dag. Poängen är tight och dagens seglingar kommer bli avgörande för guld, silver och brons. 

Det kommer bli en spännande dag på Marstrandsfjorden idag när VM i OK-jolle seglar sina sista två race. Poängen är tight och innan dagens avslutande race är det bara 0.4 poäng som skiljer guld- och silvermedaljören; Charlie Cumbley (GBR) och Niklas Edler (SWE). 

Prognosen för gårdagen var en avtagande vind som skulle börja vrida vilket var ganska exakt vad som hände. Det första racet fick några startförsök innan fältet seglade iväg under svartflagg i en vind mellan 7-8 knop. Under veckan har det varit en vänstertrend, men i gårdagens första race blev Jens Eckardt (DEN) tvingad ut till högersidan efter en sämre start vilket gav honom en lång ledning efter första slaget. Många av topp-båtarna såg sig långt bak i fleetet och resten av racet kunde Eckardt segla lugnt då ingen kunde hota hans ledning. 

Det tog tid innan race två för dagen (8 i resultatlistan) kunde starta då vinden började avta. Till slut gick startskottet och den här gången var det vänsterkanten som var bäst. Tysken Andre Budzien ledde hela racet från start och jagades av Niklas Edler som precis innan mål lyckades segla om och ta hem vinsten. 

Inför sista dagen och de två avgörande racen är det tight i resultatlistan. Det skiljer endast 0,4 poäng mellan Charlie Cumbley och Niklas Edler som fått en redress i race två. Prognosen säger lättvind och vi önskar alla seglare lycka till. 

Resultat efter åtta race: 
1 GBR 6 Charlie Cumbley 22
2 SWE 71 Niklas Edler 22.4
3 NOR 428 Lars Johan Brodtkorb 29
4 DEN 12 Jens Eckardt 39
5 SWE 100 Thomas Hansson-Mild 45
6 SWE 666 Jonas Qvist 59
7 SWE 797 Mats Caap 62
8 SWE 24 Daniel Björndahl 68
9 GER 71 André Budzien 72
10 FRA 75 Laurent Hay 88

Hela resultatlistan hittar du på www.2022.okworlds.org.

Top