VM i 5.5: Artemis drar ifrån

Både Shaolin och Ali Baba kammade hem spikar, men norsk-svenska Artemis XIV drar ifrån i totaltabellen i VM i 5.5 som just nu pågår i Australien 

Kristian Nergaard, Johan Barne och Anders Pedersen utökade under söndagen sin ledning till hela 9 poäng med bara två race kvar att segla i VM 2020. 

New Moon II, Bahamas, har klättrat till andra plats, och brittiska Girls on Film har tagit sig upp till tredje, detta trots att det var Schweiziska Shaolin och Bahamianska Ali Baba som tog hem segrarna i dagens två race. 

Trots att prognosen hade förutspått fint väder och bra vindar hela dagen blev det en stökig lättvindsdag med den mesta nederbörd Australien fått på månader. Den sydliga vinden förde också med sig stora mängder rök ut på banan, vilket i kombination med nederbörden och mörka mål gjorde att banområdet tedde sig tämligen dystert. 

Det är bara en dag kvar av segling i Newport, och trots att Artemis XIV har en relativt komfortabel ledning på 9 poäng framför tvåan skiljer det endast 5 poäng mellan andra och femte plats. 

Resultat efter 5 race
1 Artemis XIV (NOR 57, Kristian Nergaard, Johan Barne, Anders Pedersen) 10
2 New Moon II (BAH 24, Mark Holowesko, Christoph Burger, Peter Vlasov) 19
2 Girls on Film (GBR 40, Peter Morton, Andrew Palfrey, Andrew Mills) 20
4 Ali Baba (BAH 23, Craig Symonette, Flavio Marrazi, Will Alloway) 21
5 John B (BAH 22, Gavin McKinney, Mathias Dahlman, Lars Horn Johannessen) 24

Top