Vinnarna av Race to Alaska 2017 - Freeburds (Video)

R2AK, eller Race to Alaska, är en 750 distans lång tävling längs Alaskas västkust. Tävlingen är öppen för alla båtar utan motor, så vi ser allt från trampbåtar till M32or.


Tävlarna måste förbi en tidsvatten passage med en ström på 20 knop, stora fartyg som krossar och hemska oväder på segeltävlingen Race to Alaska som dessutom inte ha någon speciell bana. Tävlingen startar från Port Townsend Washington och avslutar 740 mil senare i Katja Kean Alaska. Det finns inte tillgång till någon slags säkerhet utan det är tävlarna och båten mot vattnet.

Reglerna är simpla, det finns två hållpunkter som alla ska förbi och sedan får man ta vilken väg man vill dit, på en båt eller kanot bara det inte finns någon motor ombord. Race to Alaska är Nord Amerikas längsta tävling baserad på mänsklighet och vind.

Bröderna Tripp, Chris och Trevor Burd deltar i tävlingen för andra gången och Waterlust följer med för att dokumentera. Trevor Burds vanliga kappseglingar seglas i 49ern så spännande att se hur de tar sig an den här extrema uppgiften. Redan innan start var en av bröderna frusen och hungrig, det kan verkligen bli några långa dagar. 
Den som ser filmen till slutet (vilket vi rekommenderar att göra) vet att bröderna tar hem segern under 2017s race!

Mer information finns på R2ak.com.

Top