Vestas 11th Hour Racings första uttalande efter olyckan

Det var under fredagskvällen det blev klart att Vestas 11th Hour Racing krockat med nånting strax utanför målgången i Hong Kong på etapp 4. Natten mot lördag klargjordes informationen att de krockat med en fiskebåt och en person på fiskebåten blev tagen från platsen med helikopter. Personen avled senare på sjukhus.


Efter några dagars tystnad från Vestas 11th Hour levererade de idag sitt första statement:

"Våra tankar och kondoleanser är med familjerna och alla som drabbats av denna tragiska situation,” säger Mark Towill.

  

Kollisionen inträffade i slutet av fjärde etappen av Volvo Ocean Race, cirka 30 sjömil från mållinjen.

 

Direkt efter att man sett till att besättningen och båten var i säkerhet, utfärdade Vestas 11th Hour Racing ett nödanrop för det andra fartyget, och genomförde sedan en sökning och räddningsprocedur i samordning med Hongkongs Räddningskoordineringscenter (HKMRCC).

 

Räddningsproceduren resulterade i att laget återhämtade ett olycksfall från vattnet som flögs till ett sjukhus och överlevde tyvärr inte. Nio besättningsmedlemmar från fiskebåten räddades.

 

Ingen av Vestas 11th Hour Racings besättning skadades i kollisionen. Båten, även om den var väsentlig skadad, kördes till Hongkong av egen kraft.

 

"Våra tankar går ut till alla som är involverade i denna hemska händelse. Det har varit svårt för besättningen och hela Vestas 11th Hour Racing-laget. Vi är tacksamma för det överväldigande stödet vi har haft under denna mycket tuffa tid, säger Charlie Enright.


Vestas 11th Hour Racing fortsätter att arbeta med myndigheterna och Volvo Ocean Race i den pågående utredningen.

 

Laget kommer att ge ytterligare uppdateringar under de kommande dagarna.

Top