Vestas 11th Hour Racing har en stor ledning med bara 57 sjömil till målgång

Nu är det inte långt kvar till mållinjen i den första etappen på Volvo Ocean Race 2017-18 och det ser i nuläget (08:20 am) väldigt bra ut för Vestas 11th Hour Racing som leder med 34.9 sjömil till båt två och det återstår bara 57 sjömil till målgången. 


Det är nu 5 dagar och 18 timmar sen vi satt bänkade och kollade starten av ett nytt race runt jorden. Idag ska vi förhoppningsvis få se vår första målgång. Under den första etappen har det hänt förvånadsvärt mycket med tanke på att båtarna borde vara i toppskick inför starten.

Inte nog med att Turn the Tide on Plastic nästan kraschade in i åskådarbåtarna innan de begav sig ut på öppet hav så kommer vi att tänka på några mer saker. 

Team Brunel - Fick något fel på kölet ganska direkt efter start och det ryktas om att det har blivit mjukt på något sätt vilket förklarar en hel del när det kommer till deras generellt långsammare hastighet jämfört med resten av båtarna. 

Scallywag - Tappade deras försegel en morgon och de pratar om att en sprint öppnades? Vilket låter helt osannolikt ... Däremot tappade det inte mycket på händelsen men vi hör den lätta paniken i skepparens röst när han roppar att alla måste upp på däck för att fiska upp seglet som ligger i vattnet. 

Vestas - Rundar precis Gibraltar och inser att deras vattenpump är trasig och inte ger dem något vatten. Kommunikationen där kan inte ha varit rolig, vi funderar på om det lät något i den här stilen. "Gubbar vi har inget vatten just nu men ta det lugnt bara 5 dagar kvar till målgång det klarar vi, desto snabbare vi seglar ju fortfare får vi vatten igen." Som tur är fixade en av seglarna ombord pumpen ganska snabbt och allt fokus kunde flyttas till seglingen igen. 

Plceringarna just nu 08:30

1. Vestas 11th Hour Racing - 56 sjömil til målgång

2. Mapfre - 35 sjömil till ledaren 

3. Dongfeng Race Team - 54 sjömil till ledaren

4. Team AkzoNobel 58 sjömil till ledaren

5. Team Sun Hung Kai / Scallywag - 74 sjömil till ledaren

6. Team Brunel - 90 sjömil till ledaren 

7 Turn The Tide on Plastic - 91 sjömil till ledaren 

Mer information på www.volvooceanrace.com.

Top