Vendée Globe: Thomas Ruyant har tagit över ledningen

I natt vid senaste positionsrapporten klockan 04.00 stod det klart att Alex Thomson tappat ledningen av Vendée Globe och Thomas Ruyant i båten LinkedOut seglat förbi.

Under de senaste dagarna i nästan varje positionsrapport har Alex Thomsons ledning minskat och minskat, han säger själv i ett pressmeddelande att han fightats med sig själv ombord till att fortsätta behålla lugnet.

Fritt översatt från pressmeddelande:

"Jag hatar att vara i en position där jag eventuellt bara följer för det är så lätt att missa möjligheter. Därför leder jag hellre racet så jag måste bestämma helt själv, jag tror jag är lite annorlunda från många andra där.

Jag försöker att inte tänka på vem som är bakom mig och jagar, det var mer förr men jag har blivit mycket bättre på att inte bry mig. När jag fick den senaste lägesrapporten och jag fortfarande tappade mil mot de andra så kände jag direkt, Okej de har mer vind men jag kan försvara min plats ändå. Om jag bara byter segel till ett större borde jag klara av att hålla ledningen längre.

Ganska snabbt insåg jag själv hur korkat jag tänkte. Racet blir inte vunnet här och nu, det gäller att ha is i magen. Den största utmaningen är väntar fortfarande så jag bestämde mig för att gå och lägga mig istället. Det gäller ibland att hålla sig från att pressa för hårt, speciellt när det är så pass mycket kvar av racet."

Den här uppdateringen skrev vi nu på morgonen 07.30 och vid de laget kunde vi inte hitta några ord från Thomas Ruyant om ledningen och hur han seglat om Thomson, därav ingen kommentar från honom.

Fortsätt följa racet via vendeeglobe.org/en

Top