Vendée Globe dygn 65: Ledarskifte igen och igen

Igår rapporterade vi att det efter en längre period äntligen (nåja, beroende på hur man ser det) skett ett ledarskifte i Vendée Globe. Men det visade sig att Dalins position i ledning inte skulle bli långvarig - han fick imorse återigen se sig omseglad av Yannick Bestaven - något som han lagom till lunchupdateringen ändrat på- Hänger ni med i svängarna? Nej, det gör knappt vi heller.  

Det går fort i hockey... och Vendée Globe 

"Det är helt galet" bekräftade Thomas Ruyant från fjärdeplacerade LinkedOut som bara ligger 24 distans efter ledande Dalin och som under natten fick se sig passerad av Louis Burton (Bureau Vallée) som klämde sig in på tredje plats, futtiga tre distans före Ruyant, och gör en sagolik comeback efter att har brottats med massa problem och tidskrävande reparationer som gjorde att han vid en punkt låg 830 sjömil efter. 

Värt att notera är också att de seglare som var involverade i räddningen av Kevin Escoffier ska få gottgörelse i form av tidsavdrag: Bestaven som ligger tvåa, 3.5 sjömil efter, ska få 10 timmar och 15 minuter; Boris Herrmann som ligger sexa, 71 sjömil efter, ska få 6 timmar; och Jean Le Cam som ligger åtta, 123 sjömil efter, ska få 16 timmar och 15 minuter. 

Grupperingar 

Om det är tight topp 9 så har det därefter blivit en del avstånd: Maxime Sorel på tionde plats har 182 sjömil fram till Giancarlo Pedeote på åttonde plats och över 400 distans till närmast jagande Armel Tripon som seglar den nya Sam Manuard-designen L'Occitane - men som vi har sett de senaste dagarna det kan gå fort i hock... vi menar Vendée Globe. 

På trettonde plats seglar Romain Attansio lite i ett vakum, med 388 distans fram och 947 distans bak, efter att ha tagit sig ur ett stökigt lågtryck med vindar på 40 knop och byar på upp till 50.

En av förhandsfavoriterna, Jérémie Beyou, ligger hela 2000 distans efter på 15 plats efter att fått vända tillbaka till Les Sables D'Olonne för reparationer.      

Top