Veckans viralare: Banque Populaire inte så populär

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare. Då det var ett tag sedan vi satte ihop en lista sist har vi tillåtit oss att blicka lite längre tillbaka än bara en vecka. På första plats landar nyblivna mamman Clarisse Crémer som skulle segla Vendée Globe 2024 med Banque Populaire - det var i alla fall vad hon trodde. På andra och tredje plats landar Drum och svenska Jasi, med en annorlunda ombyggnation samt Över Atlanten tätt i hasorna.

1. Banque Populaire avbryter samarbete med Clarisse efter födseln av dotter

Igår nåddes vi av nyheten att franska soloseglaren Clarisse Crémer blivit lämnad av sin huvudsponsor Banque Populaire. Anledningen påstås vara födseln av dotter, vilket har upprört en hel seglarvärld.

2. Vad är ett värdigt slut för en båt som Drum?

Är du intresserad av havskappsegling har du säkert också hört talas om båten Drum som tävlade i Whitbread Round the World Race 1985-86 med flera svenskar ombord, bland andra Mange Olsson och Roger Nilson. Efter en lång och trogen tjänst verkar det nu som om båtens dagar är räknade. Vad tycker du är ett värdigt öde för en båt som Drum?

3. Svenska Jasi slår rekord över Atlanten

Tjugo båtar från 12 olika länder startade den 3000 sjömil långa överfarten från Lanzarote till Grenada den 8 januari 2023. Det var nionde starten för RORC Transatlantic Race och vädergudarna bjöd den här gången på riktigt final förhållanden som skvallrade om rekord redan dagarna innan start. Och mycket riktigt - tävlingen resulterade i två nya rekord och 75% av flottan var i mål efter bara 15 dagar ute på vattnet.

4. Vendée Globe Open 60 till familjecruiser

Det är alltid lika roligt att se förvandlingar av båtar och speciellt när det handlar om en riktig racer som nu ska bli familjecruiser.

5. Mikkey Dee & Co har nått Karibien

I mitten av januari påbörjade årets deltagare av Över Atlanten den 2700 mil långa seglats från Gran Canaria till Karibien och Saint Martin. Nu har de äntligen fått fast mark under fötterna.

Top