Veckans tips! - för den historieintresserade

Den här veckans tips är en fantastisk gammal dokumentär om Tobermory Race i slutet av 60-talet. I dokumentären får vi följa med på 1968 års upplaga av racet som anordnades av the Clyde Cruising Club. I tävlingen deltar allt från dåtida familjebåtar av allehanda slag till den tidens racingsmaskiner, åttorna.

Dokumentären följer de över 100 deltagarna genom det årets race från starten i Port Bannatyne upp längs Skottlands västkust. Förutom fantastiska bilder så är dokumentären en av de första där man får som tittare får följa med ombord under racet. I denna tid, långt före den digitala utrustningens intåg, krävdes det 14 olika delar av filmutrustning samt två personer för kamera- och ljudinspelning för att kunna föreviga tävlingen ombord på de tävlande båtarna. Spana in dokumentären nedan!



Veckans tips

Varje vecka publiceras veckans tips om något som vi på redaktionen tycker att alla läsare bör spana in. Det kan vara ett filmtips, ett spännande event, någon ny oumbärlig pryl, en inspirerande eller häftig video. Egentligen ett tips om vad som helst som vi tycker bör uppmärksammas för er läsare lite extra. Om någon därute sitter på ett tips som ni vill dela med er av, skicka gärna ett mail till media@searchmagazine.se och tipsa oss på redaktionen. Så kanske vi kan tipsa alla läsare.

Top