Veckans 5 mest lästa: Udda väg till jobbet

Veckans lista över de fem mest lästa inläggen både toppas och avslutas med fraktrelaterade ämnen. Däremellan landar två rena seglingsnyheter från Bossen och Max Salminen samt Shirley Robertson's Sailing Podcast med Giles Scott som gäst.

1. Hur tog du dig till jobbet i morse (video)?

Det är ingen hemlighet att lotsning är ett ansvarsfullt yrke, det verkar också bjuda på en hel del vardagsspänning.

2. Bossen hemma igen

Alex Thomson och hans besättning återvänder hem till Gosport efter en 8000 sjömil lång resa från Kapstaden ombord på Hugo Boss.

3. Trots missat medaljrace: målsättningen om OS-guld oförändrad för Max Salminen

OS-guldmedaljören Max Salminen fick i slutet av januari chansen att mäta sina krafter mot stora delar av världseliten i en regatta utanför Lanzarote. Resultatet blev inte som han tänkt sig då han hamnade precis utanför finalfältet. Men trots det är målet inför OS i Tokyo oförändrat. Nedan följer en intervju samt senaste avsnittet med Max i serien "Tillsammans till OS i Tokyo".

4. Sailing Podcast: Giles Scott - taktiker på INEOS

I denna månads avsnitt av Shirley Robertson's Sailing Podcast träffar den dubbla olympiska guldmedlajören en av denna America's Cups starkast lysande stjärnor: Giles Scott taktiker i INEOS TEAM UK och en av sir Ben Ainslies närmaste bundsförvanter ombord på "Rita".

5. Containekaos

World Shipping Council rapporterar att man under 2018 och 2019 i snitt tappade 1382 containrar under hela året, men att bara under perioden 30 november 2020 och 31 januari 2021 har man tappat över 2675 stycken i fem olika incidenter - det är nästan dubbelt så många som man tappade under ett helt år de två föregående åren, på bara två månader. Två klipp: "Ingen har väl glömt detta" och "Men vad är egentligen sannolikheten att köra på en container när du är ute och seglar?".

Top