Veckans 5 mest lästa: Säkra före det osäkra

Veckans fem mest lästa är en salig blandning från högt till lågt. Den mest glada nyheten från svenskt seglingsperspektiv är Emil Järudd och Cecilia Jonssons fina prestation på OS-kvalet i Nacra 17 som gick av stapeln på Lanzarote under veckan som gick. Duon slutade på en fjärdeplats med bara en poäng till bronset. Vi lyfter på hatten och gratulerar. inlägget som lockade flest vad dock kraschen mellan en relativt liten kölbåt och en katamaran modell större. Hela listan följer nedan.

1) Säkra före det osäkra (bilden ovan)

Det florerar en mängd mer eller mindre märkliga klipp på nätet. Det här är ett av de märkligare. Vi ser tydligt vad det är som händer, men varför?

2) Fraktfartyg på tvären i Suezkanalen (video)

Containerfartyget Ever Given har kört på grund i Suezkanalen. Inga andra fartyg kan passera och det har nu uppstått långa köer både upp- och nedströms Ever Given. Lotsbåtar är på plats för att försöka att få loss fartyget.

3) Cruising: så mycket kostar det (video)

Ryan (amerikan) och Sophie (fransyska) träffades i Sverige (!), en kall natt i mars 2015. Sedan 2018 upptäcker de världen med båt och delar sina tankar och upplevelser på youtube. De har bland att funderat över hur mycket cruisinglivet kostar och hur olika båtar påverkar budgeten.

4) Emil och Cecilia slutar fyra på OS-kvalet

Emil Järudd och Cecilia Jonsson har gjort ett mycket bra OS-kval i Nacra 17 på Lanzarote. Men när det blev dags att segla om medaljerna fick de aldrig chansen. Vinden dog och medaljracet ställdes in. Därmed slutar de på fjärde plats, endast en poäng från bronsmedaljen.

5) Vad gör man när båten tar in vatten (video)

Captain James i princip precis blivit klar med renoveringen av sin Oyster 485. För två veckor sedan började båten ta in vatten och förloppet gick fort.

Top