Veckans 5 mest lästa: Fraktfartyg bryts itu av monstervåg

Listan över veckans toppnyheter kan vara den mest spretiga någonsin. Diverse krascher och andra missöden är som vanligt svårslagna, men därefter lockar allt från raidsegling och Thomas Vebers vinter-mobil-krönika till de Olympiska Spelen.

1. Fraktfartyg bryts itu av monstervåg

Kameror ombord fångade det surrealistiska ögonblicket när ett fraktfartyg bryts itu av en monstervåg utanför Turkiet tidigare i år.

2. Ny F18-raid i Finland

Finnish Formula 18 Association bjuder in till raidsegling den 4-6 juni 2021. Man kommer hålla till i vattnen söder om Åbo som utan tvekan kommer att bjuda på både vackra naturupplevelser och trixig navigering.

3. Hur skall detta sluta?

Man kan aldrig vara nog så aktsam när man kalkylerar risk. Vi hoppas att det fanns goda skäl till den här felnavigeringen / felmanövern (och endast materiella skador) även om det från filmat perspektiv ser väldigt märkligt ut.

4. Ingen vinter, inga mobiler

Under 2016-17 gjorde Thomas Veber för tredje gången en långtur i 30-fots segelbåten Anna Lisa. Tillsammans med familjen seglade han genom Medelhavet via Afrika till Karibien på 15 månader. Seglatsen dokumenterades av SVT och resultatet syntes i tredje säsongen av tvprogrammet “Familjer på äventyr”. Thomas gästar Search regelbundet med sina inspirerande och lärorika artiklar. Här delar han med sig av sina tankar kring segling på hösten och mobilförbud.

5. Klart med nationsplats i 470 dam

Nu är det klart att Sverige har en nationsplats även i 470 dam till OS i Tokyo. Här följer ett pressmeddelande från Svenska Seglarförbundet.

Top