Var är Fipofix (video)?

Segelbåten Fipofix, en Open 16, byggdes av det ny-gamla materialet vulkanisk komposit (även känt som basaltfiber) som i egenskaper ligger mellan glas- och kolfiber men har en mycket mer tilltalande livscykelanalys. För att testa båten kastade man loss från Les Sables d'Olonne med siktet inställt på USA:s västkust. Tre månader senare nådde man målet.

För det första revolutionerade glasfiber båtbranschen. Vi vet, trä är både vackert och stämningsfullt, men glasfiber var oslagbart. Sedan kom kolfiber som revolutionerade racing. Men, och det med stort M, man har inte riktigt kommit på hur man skall ta hand om och återvinna gamla båtar. Det finns många aspekter inom segling som man kan sätta etiketten miljövänlig på men långt ifrån all. Tänk om man faktiskt kunde hitta ett miljövänligare byggmaterial. Det finns bara ett problem, företaget bakom Fipofix verkar spårlöst försvunnet. Någon som vet vad som hände med Fipofix och om vulkanisk komposit används inom båtbranschen idag?

Åter till testseglatsen: Det var långt ifrån en lätt resa. Första och andra försöket misslyckades. Därefter lämnade österrikaren Norbert Sedlacek över rodret till sin son Harald som faktiskt lyckades ta sig över Atlanten till Palm Beach efter 87 dagar till sjöss. Det är en av de minsta båtarna som någonsin korsat Atlanten.

Vad visade då testet? Harald uttalade sig ungefär så här: "Vulkanisk komposit har en ultimat prestanda som bevisades av vårt test och kommer att revolutionera branschen."

Vulkanisk komposit är inget nytt material. Det skall finnas ett gammalt, amerikanskt patent från 1920-talet. Materialet har också fått viss uppmärksamhet inom det militära. Idag är det främst bilindustrin som tittar närmare på möjliga applikationer.

Top