Vad händer i veckan?

Efter några lugnare veckor, i alla fall på hemmaplan, är det hög tid att lyfta fram evenemangskalender då det ligger en massa roliga och spännande tillställningar i pipelinen. Ambitionen är dock inte att vara heltäckande, utan istället tipsa och inspirera.

Fotot ovan: Thea (D-1) och Wings (K-15) på kappseglingsbanan utanför Dyvig, Danmark. Det var Kim Weckström som höll i kameran.

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Evenemangskalender" i ämnesfältet.

3-8 augusti: 12 Metre Pre-Worlds

Idag startar 12 Metre Pre-Worlds. Regattan är precis som namnet antyder en uppvärmning inför det stundande VM:et som seglas i Helsingfors den 14-28 augusti. Den är också en del av Sandhamnsregattan by Bluewater. Totalt står fem båtar på startlinjen; Vanity V (Mikael Stelander, Finland), Nini Anker (Christoph Avenarius, Tyskland), VIM (James Howaldt, Tyskland), Wings (Philipp Skafte-Holm, Danmark) och THEA (Mr. William Holland, Nya Zeeland).

5-7 augusti: Sandhamnsregattan by Bluewater

Sandhamnsregattan arrangerades första gången 1897 för att fira att Oscar den II suttit på den svensknorska tronen i 30 år och är därmed den äldsta KSSS-regattan. Efter ett flertal års uppehåll, återintroducerade KSSS denna klassiska regatta 2013 som en "mästerskapsregatta”. Tävlingsformen har varierat lite med grundkonceptet är kvar; klassiska båtar (Classics) tillsammans med ett mästerskap, i år en förtävling för de klassiska Tolvorna inför deras VM i Helsingfors i mitten av augusti. Totalt ser vi 36 ekipage i startlistan.

6-8 augusti: SM i Drake

Årets SM i Drake arrangeras av Marstrands Segelsällskap. Detta är helgen innan Dragon Gold Cup som arrangeras av samma klubb på samma plats och därmed är startfältet ovanligt exotiskt med flera utländska besättningar och namnkunniga proffs.

7 augusti: Hermanö Runt

8 augusti: The Scandal Beauty Trophy Race och Svenskt Lösen

12-20 augusti: Dragon Gold Cup

Dragon Gold Cup är säsongens stora höjdpunkt för drakklassen. I år arrangeras mästerskapet av KSSS och Marstrands Segelsällskap.

Under samma period seglas även en rad SM; J/24, Starbåt, Master Laser, 606 och 505.

www.sailarena.com hittar du samtliga av Seglarförbundet sanktionerade regattor.

Top