Vad händer i veckan (37)?

Under rubriken "Vad händer i veckan" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Efter helgens avgöranden i Allsvenskan samt de båda svenska mästerskapen i matchracing och Kona One skulle man kunna tro att säsongen sjunker på sista versen men inte då. Nedan har vi listat exempel på kappseglingar med start i närtid. Observera att i kölvattnet av inställda mässor har några några branschkollegor i stockholmsområdet gått samman och anordnat en visningshelg av båtar och produkter på Bullandö Marina.

Något mer? Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Evenemangskalender" i ämnesfältet.

18 september Multi foiling weekend

Boo SS arrangerar Multi & Foilingregatta för Hobie 16, Windfoil och F18. Hamburgare, kaffe och dryck ingår i anmälningsavgiften!

18-19 september Visningshelg på Bullandö Marina

Då flera av höstens flytande mässor har blivit inställda bjuder några branschkollegor i stockholmsområdet in till visning av båtar och tillbehör i Bullandö Marina. Alla nyfikna och intresserade är välkomna att komma på besök, prata båtlivsdrömmar och kanske till och med förverkliga en eller två.

18-19 september Öckerö Shorthanded Race

Initiativet till Öckerö Shorthanded Race togs av Jan-Olof Nilsson 2013 och redan 2014, första året, var 41 båtar anmälda till seglingen. Premiäråret blev väldigt uppskattat och sedan dess har tävlingen återkommit samma helg varje år i De Tio Öarnas Segelsällskaps (XSS) regi.

Foto: De Tio Öarnas Segelsällskaps (XSS)

18-19 september Byxelkroken

Byxelkroken är en kappsegling som går över en helg. Man startar lördag morgon med att segla ifrån Västervik till Byxelkrok. Väl där blir det prisutdelning och trivsel på de lokala krogarna. På söndag morgon blir det ny start för återsegling mot Västervik. En totalt sträcka på 30+30 distans. Kappseglingen har varit mycket populär under alla 50+ genomförda år!

18-19 september Picasso Höst

Picasso Höst erbjuder bansegling för kölbåtar. Arrangerande klubb Christinehamns Segelsällskap vänder sig särskilt till Expresseglare, men alla klasser med fyra deltagare eller mer prisbedöms i egen klass. Övriga deltagare seglas i en eller två SRS-klasser.

18-19 september SM Kitefoil och iQFoil

Skanörs Båtklubb arrangerar Svenskt Mästerskap i Kitefoil och iQFoil. Klubben erbjuder fina riggytor på stranden söder om klubbhus för Kitefoil och för iQFoil finns gräsytor i hamnen samt möjlighet att lägga i brädor via jolleslip. Fria vatten precis utanför stranden/hamnen gör att utsegling är kort.

www.sailarena.com hittar du samtliga av Seglarförbundet sanktionerade regattor.

Top