Vad händer i veckan (36)?

Under rubriken "Vad händer i veckan" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Det är bråda kappseglingstider, både på hemmaplan och i övriga världen. Nedan har vi listat några av tävlingarna som går av stapeln de närmaste dagarna inom landets gränser. I övrigt följer vi med spänning Martin Strömberg och Linnea Flosers doublehandedresa i EM och VM som pågår just nu. VM i moth avgörs i morgon tisdag. Kieler Woche är idag inne på sin tredje seglingsdag.

Något mer? Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Evenemangskalender" i ämnesfältet.

10-12 september Allsvenskan deltävling 4

Allsvenskan Segling är svensk ligasegling för 18 inbjudna klubbar, som genomförs med fyra deltävlingar runt om i landet. Den här gången i Västerås.

11 september Hösköret, SRS, Gryts Segelsällskap

11 september Lappens Cup, SRS, Halmstads Segelsällskap

11 september Runt Adelsö, SRS, Södertälje Båtklubb

11 september Höstknalten, SRS

Långedrags Segelsällskaps SRS-segling på hösten. Banan går runt Göteborgs södra skärgård, 19 eller 28 nm. Först i mål vinner. After Sail med ärtsoppa i klubbhuset efteråt.

11-12 Indian Heat, SRS

Indian Heat är KSSS säsongsavslutning för kölbåtskappseglingen i Stockholm. Regattan som fram till 2016 hette Höstcupen, har en lång tradition inom Sällskapet. När Höstcupen gjorde nystart 2016 valde vi att lansera den som SRS-bankappsegling då det endast finns ett fåtal tillfällen i Stockholm för kölbåtar att kappsegla på kryss/läns bana.

11-12 september SSP (Segelsällskapet Pinhättan) Elitserie 2 i E-jolle i Barsebäckshamn

Elitserien är den svenska nationella rankingserien som ligger till grund för uttagningen av de svenska representationslagen till VM, JEM och JNoM. Serien består av fem deltävlingar och inleds på hösten med tre deltävlingar och avslutas efterföljande vår med två deltävlingar.

11-12 september SM Kona One

I år arrangeras SM i Kona One av Djursholms Segelklubb på Aludden.

11-12 september GKSS Autumn Cup tillika SM i Open Matchracing

Årets SM i Matchracing avgörs i FarEast 28R på vattnet utanför Långedrag. Nedan tio besättningar kommer slåss om titeln.

Olof Lundgren, GKSS
Sara Edholm, Ekolns Segelklubb
Adam Johansson, GKSS
Anders Karlsson, GKSS
Clara Svensdotter, GKSS
Johanna Bergqvist, HJBK
Anna Östling, GKSS
Johnie Berntsson, GKSS
Patrik Sturesson, GKSS
Marius Westerlind, GKSS

www.sailarena.com hittar du samtliga av Seglarförbundet sanktionerade regattor.

Top