Vad händer i veckan (32)?

Under rubriken "Vad händer i veckan" blickar vi någon eller några veckor framåt för att lyfta roliga och spännande tillställningar som ligger i pipelinen. Ambitionen är inte att vara heltäckande, utan tipsa och inspirera.

Berätta gärna vad du ser fram emot den närmaste tiden genom att skicka ett mail till media@searchmagazine.se. Märk mailet med "Evenemangskalender" i ämnesfältet.

Andra halvlek har redan dragit igång för svensk segling. Mästerskapen står på rad och på den internationella scenen ligger fokuset just nu på Rolex Fastnet Race som startade i söndags. I veckan pågår även världsmästerskapen i havskappsegling i Tallinn samt VM i matchracing för ungdomar i Kalifornien.

12-20 augusti: Dragon Gold Cup

Dragon Gold Cup är säsongens stora internationella höjdpunkt för drakklassen. I år arrangeras mästerskapet av Marstands Segelsällskap.

12-15 augusti SM för klasserna 606 och 505

Årets Svenska Mästerskap för klasserna 606 och 505 arrangeras av Segelsällskapet Åmålviken. I skrivande stund är 22 båtar anmälda till 606 och 29 båtar till 505.

13-15 augusti SM Nordisk Folkbåt samt Klassmästerskap IOD

Årets Svenska Mästerskap för Nordisk Folkbåt samt Klassmästerskap för IOD arrangeras av Stenungsunds Segelsällskap. På startlinjen står 18 Folkor och 9 IOD:er.

13-15 JSM

Junior SM genomfördes för första gången som samlat arrangemang i Västerås 1974. Då var klasserna Optimist, E-jolle, OK, Flipper och 420. Arrangemanget har sedan dess vandrat runt bland klubbar i Sverige och i år är det Lommabuktens Seglarklubb som står värd. De klasser som seglar om Junior SM är normalt de av SSF rekommenderade juniorbåtsklasserna. Även andra klasser kan ingå och då sker detta i samråd mellan arrangör, SSF och klassförbund.

13-15 SM i Smaragd

Årets Svenska Mästerskap för Smaragd arrangeras av Segelsällskapet Fram på Bohus-Björkö. I skrivande stund är 19 båtar anmälda.

14-15 augusti SM Trissjolle och KLM Junior Trissjolle

SM Trissjolle och KLM Junior Trissjolle arrangeras av SS Kaparen i Gottskär. Mästerskapen kommer i runda tal samla 24 båtar.

14-15 augusti SM i Snipe

Årets Svenska Mästerskap för Snipe arrangeras av Motala Segelsällskap och lockar cirka 14 båtar.

Andra kappseglinga som går av stapeln under perioden är Nattkappsegling i Karlshamn, Ulvödistansen i Örnsköldsvik, Ekoln- och Getfotsregattan samt Ven Runt.

www.sailarena.com hittar du samtliga av Seglarförbundet sanktionerade regattor.

Top